Antena Căutare

VIDEO! Criza a lasat multi italieni fara masa de Craciun

Amar e Craciunul in acest an in Italia. Din cauza crizei, tot mai multi oameni bat pe la usile cantinelor pentru saraci. Somerii, oameni care muncesc la negru sau care sunt ingropati in datorii au ajuns sa manance din mila organizatiilor caritabile.

La prima vedere, acest supermarket pare ca toate celelalte. Cumparatorii isi aleg produsele de pe rafturi, iar apoi stau la coada la casa, pentru a plati. Totul e insa gratuit. Magazinul e destinat saracilor din Roma si apartine unei organizatii caritabile a Vaticanului. Oamenii sarmani primesc un card lunar de 200 de euro, cu care-si fac cumparaturi. Asa au si ei parte de un Craciun decent.

Imigranti, inclusiv romani, vin aici sa-si ia alimente. Cei mai multi sunt insa italienii. Iar numarul lor e in crestere de cateva luni, de cand efectele masurilor de austeritate se resimt.

Grav este ca, din cauza crizei, numarul oamenilor fara adapost a crescut alarmant in Italia.

La Roma, numarul persoanelor fara adapost depaseste 6 mii, si doar 2 mii 8 sute dintre acestia reusesc sa se adaposteasca in structurile primariei sau ale ONG-urilor. Restul sunt constransi sa doarma in frig, pe unde apuca.

Pentru cei fara adapost, aceeasi organizatie a Vaticanului a publicat in acest an un ghid, care-i indruma catre cantinele unde se poate manca gratuit.

Dorinta de autonomie a Tinutului Secuiesc, promovata in UE de un grup de lucru constituit la Budapesta... VIDEO! Avion prabusit in Statelor Unite: 5 morti, printre care doi copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x