Antena Căutare

VIDEO! Fortareata medicala subterana in Israel

O adevarata fortareata medicala subterana a fost inaugurata, saptamana aceasta, in Israel. Spitalul aflat la zeci de metri sub pamant este menit sa asigure protectie deplina pentru 2000 de pacienti, in cazul unui eventual atac cu rachete. Constructia a fost finantata de familia unui miliardar israelian originar din Romania, decedat anul trecut.

Spitalul subteran de la centrul medical Rambam din Haifa va fi cel mai mare de acest gen din lume. In mod normal, structura cu trei nivele adaposteste o parcare. Dar in cazul unui razboi, oricand posibil in Israel, ea devine, in mai putin de 48 de ore, un spital, pentru care exista deja toate instalatiile si dotarile necesare. Ideea a aparut dupa razboiul din sudul Libanului, din 2006, cand zeci de rachete lansate de miscarea Hezbollah au cazut chiar in jurul centrului medical Rambam.

Santierul a fost deschis in octombrie 2010 si, in primele zile, a consumat tot betonul disponibil in nordul Israelului. Spitalul a primit numele miliardarului Sammy Ofer, nascut in Romania in 1924, care a donat aproape 20 de milioane de dolari pentru constructie. Din pacate, Ofer a murit anul trecut si nu a apucat sa-l vada terminat. Locul spitalului fortificat nu a fost ales intamplator pentru a gazdui noul spital: dupa repetatele lupte din sudul Libanului, centrul medical din Haifa a capatat o experienta deosebita in tratarea ranilor si traumatismelor. Deasupra spitalului urmeaza sa se ridice alte patru unitati medicale si de cercetare, dar pentru ele nu s-a gasit inca intreaga finantare.

VIDEO! Afganistan: Ministrul german al Dezvoltarii, Dirk Niebel, a expediat in tara un covor pe banii statului... Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter in Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x