Live acum
Prime Time 20:00iUmor

VIDEO! Minut de reculegere in Norvegia si Suedia dupa atacul in care au murit 93 de oameni

Norvegia si Suedia au facut apel la cetateni sa tina un minut de reculegere luni, in semn de omagiu pentru cele 93 de victime ale celor doua atacuri comise vineri.

CITESTE si...

Fratele vitreg al printesei Norvegiei, ucis in masacrul de pe insula Utoya

Tinta atentatelor din Norvegia, un fost prim-ministru norvegian

"Guvernul a decretat un minut de reculegere luni intre 12.00 si 12.01 (n.n. - o ora mai tarziu in Romania), sub conducerea premierului Jens Stoltenberg, in compania cuplului regal si a cuplului princiar, la Universitatea din Oslo", a anuntat Trude Maaseide, purtatoarea de cuvant premierului norvegian, Jens Stoltenberg.

In semn de solidaritate cu tragedia produsa in tara vecina, Suedia a facut apel la respectarea unui minut de reculegere in acelasi moment, interval in care drapelul Cancelariei suedeze va fi coborat in berna.

Opt saptamani de arest preventiv pentru Breivik

In mod exceptional pentru sistemul judiciar norvegian, politia va cere opt saptamani de arest preventiv impotriva lui Anders Behring Breivik, suspectul in cazul atacurilor mortale de vineri, dublu fata de perioada maxima obisnuita.

Conform AFP, care citeaza postul de televiziune norvegian TV2, criminalul va aparea luni, la ora 14.00 (ora Romaniei) in prima infatisare in fata unui judecator, iar politia norvegiana a cerut ca audierea sa aiba loc cu usile inchise.

Suspectul in cazul uciderii a 93 de persoane in cele doua atacuri produse vineri doreste o audiere publica in fata judecatorului, dar si, potrivit avocatului sau, sa apara in instanta intr-o uniforma.

In acest moment, Anders Behring Breivik (32 de ani) are statutul de suspect si, conform sistemului judiciar norvegian, nu va putea fi inculpat decat la sfarsitul anchetei politiei.

Recomandari