Antena Căutare

Viktor Bout, "negustorul mortii", condamnat la 25 de ani de inchisoare

Traficantul de arme, Viktor Bout, cunoscut si ca "negustorul mortii", a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare de un tribunal din New York, pentru vanzarea ilegala de arme catre trupe de gherila din Columbia, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Rusul, in varsta de 45 de ani, a fost judecat la New York, dupa ce a fost extradat din Thailanda, pentru ca a incercat sa vanda, in 2008, un adevarat arsenal, alcatuit din pusti si rachete, unor agenti secreti americani care lucrau sub acoperire ca membri ai gherilei Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC).


El a fost arestat in Thailanda, in 2008, dupa ce a acceptat, potrivit acuzatiei, sa vanda armament falsilor luptatori de gherila, care i-au spus ca vor sa foloseasca armele pentru a dobori elicoptere americane ce ajuta armata columbiana in lupta impotriva FARC.

Fostul pilot care a facut parte din Armata Rosie si care a inspirat personajul interpretat de Nicolas Cage in filmul "Lord of War" (Lordul Razboiului) din 2005, este considerat de catre Statele Unite ca fiind unul dintre cei mai mari traficanti de arme din intreaga lume.

foto: telegraph.co.uk

VIDEO! Hugo Chavez, in lacrimi catre Dumnezeu: "Nu ma lua inca. Mai am multe de facut pentru tara"... FOTO! Acesta este iadul: 200 de indonezieni muncesc 12 ore pe zi langa un vulcan activ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x