Antena Căutare

Volodimir Zelenski a decis retragerea soldaților ucraineni din misiunile de menținere a păcii în lume. Ce mesaj a transmis

Volodimir Zelenski a decis retragerea trupelor ucrainene, precum și a aparaturii de război din toate misiunile de pace din lume. Ulterior, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur pentru Occident.

Volodimir Zelenski, susținând un discurs Galerie
Volodimir Zelenski avertizează că ofensiva Rusiei nu se va limita la Ucraina | Profimedia

Potrivit site-ului site-ul oficial al preşedinţiei ucrainene, președintele Volodimir Zelenski a decis rchemarea forțelor de menținere a păcii din toate misiunile din lume.

„Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii - militari cu pregătire înaltă - din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse", a declarat pe pagina sa de Facebook adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev Andrii Sibiga.

Ucraina are misiuni de salvare în Republica Democratică Congo, în Sudanul de Sud, în Cipru, în Kosovo, în Abyei (între Sudan şi Sudanul de Sud) şi în Mali.

Citește și: MApN explică de ce patru elicoptere ucrainene au intrat în România și au aterizat la Iași. Destinația finală e Brașov

Președintele ucrainean Volodmir Zelenski, nou mesaj din miezul războiului

În aceeași zi, Volodimir Zelenski a vorbit despre necesitatea asigurării spaţiului aerian al Ucrainei

„Nu îi putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război... Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a afirmat preşedintele ucrainean, potrivit news.ro.

Citește și: Ce mesaj a tranmsis Vladmir Putin de Ziua Intenațională a Femeii. Declarația președintelui rus, în plin război cu Ucraina

Președintele Ucrainei a declarat că războiul va afecta şi restul lumii. “Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, cu atât va vrea din ce în ce mai mult”, a declarat Volodimir Zelenski.

Ulterior, președintele ucrainean a transmis un mesaj dur pentru Occident.

„Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni în care ni se spune că vom fi ajutaţi în spaţiul aerian, că vor fi avioane. Însă responsabilitatea pentru asta le revine şi celor care nu au fost capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spaţiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi. Umanitatea, care trebuie să prevaleze în capitalele mondiale, trebuie să învingă frica”, a spus Volodimir Zelenski.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Ce mesaj a transmis Vladimir Putin de Ziua Internațională a Femeii. Declarația președintelui rus, în plin război cu Ucra... Rusia recrutează sirieni pentru a lupta în Ucraina. Ce presupune acest lucru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x