Antena Căutare

Volodimir Zelenski, declarații despre întâlnirea pe care a avut cu premierul Nicolae Ciucă: „Împărtăşim o viziune comună”

Volodimir Zelenski a povestit despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă în cadrul unui nou discurs. Iată ce au discutat cei doi despre situația actuală din Ucraina.

Colaj cu Volodimir Zelenski și Nicolae Ciucă în Ucraina Galerie
olodimir Zelenski a povestit despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă în cadrul unui nou discurs | Hepta

Volodimir Zelenski a avut parte de o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, în plin război cu Vladimir Putin. Liderul ucrainean încearcă să întăreasca securitatea Ucrainei, sperând că armatele ruse se vor retrage din țară.

Într-un nou discurs, președintele Ucrainei a povestit despre ce a discutat cu prim-ministrul României. De asemenea, acesta a transmis că Ucraina şi România împărtășesc o viziune comună cu privire la perspectivele şi ameninţările la adresa statelor europene, conform news.ro.

Ce au discutat Volodimir Zelenski și premierul Nicolae Ciucă

Prim-ministrul României a vizitat Kievul pentru a purta o discuție cu președintele Ucrainei cu privire la situația sfâșietoare din țara vecină. În urma unui nou discurs, Volodimir Zelenski s-a arătat foarte mulțumit de conversația pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, alături de premierul Nicolae Ciucă au fost plecați marți în Ucraina, unde au participat la o întâlnire cu liderul ucrainean și premierul Ucrainei.

Citește și: Ce au transmis liderii europeni, după victoria lui Emmanuel Macron la prezidențialele din Franța. Ce i-a spus Klaus Iohannis

“Premierul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulţumit pentru susţinerea politică şi pentru apărare. Am discutat nu doar despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre şi activitatea comună pentru protejarea libertăţii în Europa, dar şi despre cooperarea la nivelul UE. Împreună cu România, împărtăşim o viziune comună asupra perspectivelor şi ameninţărilor la adresa unităţii europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să muncim împreună şi mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”, a spus Zelenski, conform sursei citate mai sus.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a dezvăluit că susține integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, dar și că România oferă ajutor tuturor refugiaților care trec granițele țării noastre.

„Am fost onorat să îl întâlnesc astăzi, la Kiev, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. L-am asigurat de sprijinul deplin al României în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei, atrocitățile umane și distrugerile materiale suferite de această țară. L-am asigurat pe președintele Zelenski că România sprijină, în aceste momente dificile, derularea unei investigații internaționale care să tragă la răspundere pe cei vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale.

Citește și: Volodimir Zelenski, despre cât va mai dura războiul din Ucraina: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media"

Comunitatea română din Ucraina și cea ucraineană din România sunt veritabile punți de legătură între societățile noastre. Etnicii români sunt buni cetățeni ai Ucrainei. Asigurarea deplină a respectării drepturilor identitare ale etnicilor români, inclusiv a celor lingvistice, va face ca societatea ucraineană să devină mai puternică.

Totodată, am transmis președintelui Zelenski că sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană și l-am felicitat pentru transmiterea răspunsului la prima parte a chestionarului de aderare.”, a transmis el pe contul oficial de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A murit Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume. Câți ani avea și care era secretul ei pentru o minte veșnic tână... Preţurile petrolului au scăzut miercuri, în urma aprecierii dolarului. Țițeiul este acum mult mai costisitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x