Antena Căutare

Volodimir Zelenski, nou mesaj în a șaptea zi de război. Ce a transmis președintele Ucrainei: „Vor să ne şteargă istoria"

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în a șaptea zi de război. Președintele Ucainei a declarat că "aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei". Totodată, liderul de la Kiev a afirmat: „Kremlinul ţinteşte să ne şteargă istoria".

Volodimir Zelenski vorbind Galerie
Volodimir Zelenski a afirmat că în primle 6 zile de război 6.000 de ruşi au fost ucişi | gettyimages.com

Volodimir Zelenski a publicat un mesaj video pe rețelele sociale, pentru a se adresa în special poporului ucrainean, armatei ruse și poporului rus, dar şi întregii lumi

Volodimir Zelenski a precizat că "aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei".

Citește și: Cât va dura invazia din Ucraina, potrivit estimărilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce a transmis Volodimir Zelenski din miezul războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre atacul Rusiei asupra memorialului Holocaustului Baby Yar, făcând apel la evreii din întreaga lume „să nu rămână tăcuţi”.

„Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi”, a spus președintele ucrainean.

„Kremlinul ţinteşte să ne şteargă istoria", a mai precizat Zelenski.

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje importante despre război. Printre mesajele președintelul s-a numărat unul de mulțumire pentru implicarea romînilor în ajutorul ucrainenilor.

„Sunt recunoscător României pentru contribuţia sa semnificativă cu privire la capacităţile de apărare ale ţării noastre. Sunt recunoscător preşedintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul faţă de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Simţim sprijinul politic, precum şi pe cel de apărare al partenerilor noştri”, a transmis Zelenski pe Twitter.

Citește și: Coreea de Nord ar fi reluat testele cu rachete, în timp ce atenția lumii se concentrează pe războiul dintre Rusia și Ucraina

Un prim convoi cu medicamente și aparatură medicală pentru Ucraina a plecat, duminică seară, din Bucureşti.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro

Ce revendicări a enumerat Vladimir Putin, în vederea unei opriri a invaziei Ucrainei

În vederea unei opriri a invaziei Ucrainei Vladimir Putin a cerut o „recunoaştere a suveranităţii ruse în Crimeea, realizarea demilitarizării şi denazificării statului ucrainean şi garanţia statutului său neutru”.

În cadrul convorbirii telefonice, președintele Franței i-a vorbit lui Vladimir Putin despre „interesul comunităţii internaţionale de a opri ofensiva rusă împotriva Ucrainei” şi despre „necesitatea de a pune în aplicare un armistiţiu imediat”.

Palatul Elysee a transmis un comunicat de presă, prin care a anunțat ce a cerut președintele francez în cadrul discuției cu Vladmir Putin.

Cât va dura invazia din Ucraina, potrivit estimărilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu... Canada va interzice navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x