Antena Căutare

Volodimir Zelenski, nou mesaj în plin război cu Rusia: „Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucriana. Recent, președintele ucrainean a transmis un mesaj în care a încurajat intenția anunțată de SUA şi Marea Britanie care vor interzice importurile de petrol rusesc.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, în sacou negru Galerie
Volodimir Zelenski: Lumea nu vorbeşte despre Rusia, nu crede în viitorul ei | Profimedia

Totodată, Volodimir Zelenski le-a mulțumit rușilor care protestează împotriva războiului inițiat de Vladimir Putin. Președintele ucrainean salută interzicerea importurilor de petrol rusesc în SUA, spunând că se va găsi o „altă benzinărie”, potrivit news.ro.

„Fie Rusia respectă dreptul internaţional şi nu duce războaie, fie nu va avea bani pentru a începe războaie. Se va găsi o altă benzinărie. Dar nu este vorba doar de bani. Interzicerea importurilor de petrol rusesc în SUA va slăbi statul terorist din punct de vedere economic, politic şi ideologic, deoarece este vorba despre libertate şi viitorul spre care se îndreaptă întreaga lume", a afirmat preşedintele ucrainean.

Citește și: Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, mesaj sfâșietor despre victimele războiului. Ce imagini dureroase a publicat

Volodimir Zelenski: „Războiul trebuie să se termine”

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a continuat Zelenski.

Citește și: Unde se ascunde Volodimir Zelenski de trupele ruse care au atentat la viața sa: „Voi rămâne cât timp este nevoie pentru a câştiga”

Președintele ucrainean a mai spus că 52 de copii au murit în 13 zile de război.

Zelenski le-a transmis un mesaj şi celor din Berdiansk, Melitopol şi Oleşki, orașe bombardate de ruși: „Ar trebui să ştiţi: suntem cu voi. Ajutorul va veni, indiferent de câte ori vor fi opriţi de gloanţe, coridoarele umanitare vor fi deschise. Doar timpul te desparte de libertate. Timp scurt. Crede în acest lucru. Eu cred".

Ieri, Volodimir Zelenski a decis retragerea soldaților ucraineni din misiunile de menținere a păcii în lume

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Ducii de Cambridge, imagini emoționante cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe. Ce mesaj i-au transmis de Ziua Femeii... Japonia a decis să trimită veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x