Antena Căutare

Volodimir Zelenski, promisiune pentru ucrainenii care au părăsit țara din cauza războiului: „Va fi o reconstrucţie istorică”

Volodimir Zelenski a făcut o nouă declarație care a surprins pe toată lumea, în plin război cu Vladimir Putin. Președintele Ucrainei a generat o mulțime de aplauze după ce a făcut o promisiune neașteptată cetățenilor ucraineni.

Volodimir Zelenski a făcut o nouă declarație care a surprins pe toată lumea, în plin război cu Vladimir Putin.

Profimedia

Volodimir Zelenski a ieșit din nou în față întregii lumi pentru a vorbi despre dezastrul lăsat de armată rusă în Ucraina. Liderul ucrainean a ținut un nou discurs pentru a face o promisiune importantă cetățenilor ucraineni și pentru a le cere soldaților ruși să oprească bombardamentele din țara sa.

Președintele Ucrainei a dezvăluit faptul că războiul declanșat de Vladimir Putin a făcut o mulțime de victime în ultimele zile, la Cernigău, unde s-a tras asupra civililor care stăteau la coadă ca să ia pâine.

„Din nefericire, coridoarele umanitare nu au funcţionat miercuri, Armata rusă nu a încetat bombardamentele, nu a garantat siguranţa. Suntem gata să scoatem oamenii şi să trimitem ajutor umanitar. Dar nu putem expune oamenii bombardamentelor pe şosea. Înţelegeţi-ne. Să îi expunem faptuli că pentru armata rusă nu există crimă de război pe care să nu o comită.

Citește și: Mesajul emoționant al Olenei Zelenski pentru Volodimir: „La fel ca fiecare femeie din Ucraina, mă tem pentru soţul meu”

Evacuăm oameni dim Mariupol care au reuşit să plece la Berdiansk... Îi ducem la Zaporojie. În total, peste 6.000 de locuitori din Mariupol au fosy transportaţi într-o zi, peste 2.000 dintre ei sunt copii. Armata rusă a încercat să perturbe şi această mişcare. Au deschis focul pe o secţiune de drum între Vasilivka şi Kamianske, în regiunea Zaporojie. Doar printr-o minune nu a murit nimeni. Cinci ucraineni au fost răniţi, inclusiv doi copii. La Cernigău, ocupanţii au tras în civili care stăteau la coadă ca să ia pâine. Imaginaţi-vă. Zece oameni au murit.

La Mariupol, în asediatul Mariupol, un avion rus a aruncat intenţionat o bombă pe teatrul din centru. Sute de oameni se adăposteau acolo. Clădirea a fost distrusă, Nu se ştie bilanţul deceselor. Inimile noastre sunt frânte de ce le face Rusia oamenilor noştri. Mariupolului nostru. Regiunii Doneţk...”, a declarat preşedintele ucrainean, conform news.ro.

Ce promisiune a făcut Volodimir Zelenski cetățenilor din Ucraina

Mulți ucraineni și-au lăsat casele și au fugit din calea războiului către granițele vecinilor lor. Rușii au distrus munca de o viață a mulor oameni, însă Volodimir Zelenski nu va lăsat lucrurile așa, motiv pentru care a făcut o promisiune fiecărui cetățean din Ucraina.

„Deja lucrăm la programe pentru reconstruirea ţării noastre după război.

Le promit tuturor, fiecărui ucrainean care şi-a pierdut casa, care a pierdut un apartament din cauza ostilităţilor sau bombardamentelor că statul va reface totul.

Citește și: Ce spune Volodimir Zelenski despre negocierile cu Rusia. Mesajul președintelui din Ucraina: „Sună mai realist”

Sunt încrezător că vom fi capabili să reconstruim rapid statul nostru. Indiferent de distrugerile suferite... Va fi o reconstrucţie istorică. Un proiect care va inspira lumea aşa cum inspiră lupta noastră pentru libertate”, a mai pus liderul ucrainean, potrivit sursei citate mai sus.

Volodimir Zelenski, un nou îndemn către militarii ruși

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj important rușilor, dar și liderilor din toată lumea: „Cetăţeni ai Rusiei! Cum este blocada voastră a Mariupolului diferită de cea a Leningradului din al doilea Război Mondial? Nu vom uita pe nimeni dintre cei ucişi de ocupanţi. Ce trebuie să mai facă ocupanţii, câţi oameni trebuie să mai ucidă ei pentru ca liderii occidentali, liderii NATO să răspundă pozitiv solicitării Ucrainei de închidere a cerului deasupra Ucrainei sau de a-i oferi ţării noastre avioanele de care avem nevoie cu disperare?”

De asemenea, Volodimir Zelenski a ținut neapărat să îi mulțumească lui Joe Biden pentru susținerea sa: „ Ucraina a primit susţinerea puternică a prietenilor noştri americani. Şi îi sunt recunoscător preşedintelui Biden pentru asta. Însă războiul nu se termină. Crimele de război ale Rusiei nu încetează. Economia Rusiei este în continuare capabilă să menţină maşinăria lor militară. De aceea noi pachete de sancţiuni împotriva Rusiei sunt necesare. Lumea trebuie să recunoască în sfârşit în mod oficial că Rusia a devenit un stat terorist. Ucraina are nevoie de mai multă susţinere. Chiar mai multă decât acum. Sisteme de apărare aeriană. Avioane. Suficiente arme letale şi suficientă muniţie pentru a-i opri pe ocupanţii ruşi”.

Discursul liderului ucrainean a continuat cu un nou îndemn către soldaților ruși.

„Fiecare soldat rus care predă armele va primi o şansă, o şansă de a supravieţui. Fac apel în special la recruţi, care au fost aruncaţi în focurile acestui război. Nu războiul vostru. Şi celorlalţi soldaţi ruşi care încă au instinctul de autoconservare. Lăsaţi armele jos. Este mai bine decât să muriţi pe front, pe pământul nostru”, a mai adăugat el.

Mesajul emoționant al Olenei Zelenski pentru Volodimir: „La fel ca fiecare femeie din Ucraina, mă tem pentru soţul meu”... Anonymous a dezvăluit o convorbire între Vladimir Putin și Serghei Șoigu. Ce au discutat cei doi despre Ucraina...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x