Căutare Live

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, prima apariție publică de la începutul războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au participat la funerariile primului președinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk. Este pentru prima dată de la începutul războiului când actualul președinte al Ucrainei și soția lui participă la un eveniment public, d ela începutul războiului.

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au participat la funerariile primului preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk

Profimedia

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au participat la ceremonia de înmormânare a primului președinte al Ucrainei. Actualul șef de stat a depus un buchet cu flori albe, roz și violet, lângă siccriul acoperit, potrivit news.ro.

Leonid Kravciuk a fost primul președinte al Ucrainei. El a deținut această funcție din 5 septembrie 1991 până la demisia sa din 19 iulie 1994. Leonid Kravciuk a murit pe 10 mai, la vârsta de 88 de ani și a fost înmormântat marți, pe 17 mai 2022.

Citește și: Volodimir Zelenski, declarații despre întâlnirea pe care a avut cu premierul Nicolae Ciucă: „Împărtăşim o viziune comună”

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au participat la funerariile primului preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk

Ceremonia funerară la care a participat și actualul cuplu prezidențial al Ucrainei a fost deschisă publicului și a avut loc la Ucrainski Dim (Casa Ucrainei).

Sicriul primului președinte a fost acoperit cu drapelul țării pe care a condus-o, iar în dreptul acestuia s-a aflat portretul lui.

Voodimir Zelenski și soția lui au purtat haine negre, au depus florile lângă catafalc și au ținut un moment de reculegere.

Catafalcul a fost păzit de o gardă de onoare, iar mai mulți foști președinți au depus omagii.

Preintre cei care au despus un ultim omagiu la Ucrainski Dim a fost Leonid Kucima, al doilea preşedinte al Ucrainei:

„Kravciuk a fost la originea creării statului ucrainean. Am colaborat cu el mulţi ani. Ne înţelegeam bine. Nu ne-am făcut declaraţii de dragoste, dar ne veneam în ajutor unul altuia de câte ori puteam", a spus cel care i-a fost succesor lui Kravciuk la președinția Ucrainei.

Petro Poroşenko, predecesorul lui Volodimir Zelenski a sps despre defunct că „a fost bărbatul care ne-a creat independenţa, care ne-a creat armata, instituţiile".

Înmormântarea a avut loc la cimitirul Baikove din sudul Capitalei Kiev, unde se află mormintele mai multor personalităţi din Ucraina.

Citește și: Volodimir Zelenski, despre cât va mai dura războiul din Ucraina: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media"

Prima apariție publică a lui Volodimir Zelenski, de la începutul războiului

A fost prima apariție publică a cuplului prezidențial, de când a început războiul din Ucraina.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Recent, Volodimit Zelenski a făcut declarații despre situația actuală a țării pe care o conduce.

”Rusia vorbeşte deschis despre arme nucleare, despre timpul necesar ca rachetele ruseşti să ajungă în oraşele europene. Ei (n.r. ruşii) procedează astfel din cauza sentimentului de impunitate. Rusia şantajează Europa prin ameninţări. Rusia crede că nu va fi trasă la răspundere pentru crimele de război comise, deoarece deţine puterea statului nuclear”, a afirmat Zelenski.

Momentul emoționant când un soldat ucrainean cântă piesa câștigătoare de la Eurovision 2022, pe sunetul bombelor VIDEO... Volodimir Zelenski se transformă în erou de benzi desenate. Cum arată noul personaj și când va fi lansată cartea...
Parteneri
Dieta cu pepene roșu: beneficii și contraindicații
Catine.ro
Ultimele știri
x