Antena Căutare

WikiLeaks: Rusia a dat Israelului codurile de acces la rachetele iraniene Tor-M1

Potrivit unor e-mailuri ale agentiei americane Stratfor si publicate de WikiLeaks, Rusia a furnizat Israelului codurile de acces ale sistemului iranian de aparare antiaeriana Tor-M1, in schimbul celor ale dronelor vandute de Israel Georgiei.

Schimbul de coduri a fost subiectul un e-mail scris de un angajat al Statfor in februarie 2009 si care era citata o "sursa mexicana".

"M-am interesat tot mai mult despre UAV (avioanele fara pilot) israeliene compromise. Ceea ce mi-a explicat el este ca Israelul si Rusia au facut un schimb - Israelul i-a oferit Rusiei mijloacele de accesare a codului pentru aceste UAV specifice; in schimb, Rusia a oferit Israelului codurile pentru sistemul iranian Tor-M1", se arata in mesajul dat publicitatii de WikiLeaks.

Sistemul iranian Tor-M1 este format din dispozitive cu rachete sol-aer. Acesta poate depista si urmari pana la 48 de tinte in aer si poate opera intr-un "mediu aerian bruiat", potrivit site-ului Defense Update. Iranul a cumparat 29 de sisteme din Rusia in 2005.

Foto: en.wikipedia.org

Romania a renuntat la blocarea candidaturii Serbiei la UE... Rusia cere Ucrainei extradarea unui suspect in cazul atentatului la adresa lui Putin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x