Antena Căutare

Winston Churchill a ordonat secretizarea dosarelor cu OZN-uri

Guvernul britanic lua foarte in serios amenintarea reprezentata de OZN-uri in anii '50, incat sefii serviciilor de informatii se intalneau regulat sa discute aceasta problema,iar premierul Churchill se intelesese cu generalul american Dwight Eisenhower sa pastreze secreta o intalnire a unui pilot cu un OZN

In 1957, comitetul de securitate al Marii Britanii primea, in medie, cel putin un raport detaliat pe saptamana care relata despre zarirea unui OZN.

Marea Britanie a publicat joi sute de documente referitoare la "obiecte spatiale neidentificate", inclusiv o scrisoare care arata ca Winston Churchill a ordonat ca o intalnire, in timpul razboiului, intre un pilot militar si un OZN sa fie tinuta secreta timp de 50 de ani, pentru a nu crea "panica in randul maselor". Churchill se temea, de asemenea, ca astfel de incidente ar fi zdruncinat credintele religioase ale oamenilor.

Documentele date publicitatii de Arhivele Nationale, contin zeci de marturii, schite si procese-verbale clasificate despre intalniri cu astfel de obiecte misterioase care au avut loc pe teritoriul Marii Britanii.

Potrivit BBC,documentele arata ca relatarile despre OZN-uri au atins un varf in 1996, cand serialul "Dosarele X" era foarte popular. Potrivit documentelor, au fost peste 600 de semnalari in 1996, comparativ cu o medie de 240 in cei cinci ani anteriori.

O nota de la Ministerul Apararii se refera la o scrisoare din 1999 care spune ca de un avion al fortelor aeriene regale, care se intorcea dintr-o misiune in Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, "s-a apropiat un OZN metalic". Autorul neidentificat al scrisorii spune ca bunicul sau a asistat in timpul razboiului la o intalnire intre fostul premier britanic Winston Churchill si fostul general american Dwight Eisenhower in timpul careia cei doi si-au exprimat ingrijoratrea fata de acest incident si au decis sa-l pastreze secret.

Unele cazuri in care pe cerul britanic au fost vazute obiecte misterioase au primit explicatii rationale, cum ar fi meteoritii care ard in atmosfera, dar multe alte dosare raman nerezolvate.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Un sfert dintre americani nu cred ca Barack Obama s-a nascut in SUA!... Tren cu 1.000 de km pe ora, peste 3 ani, in China!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x