Antena Căutare

Wuhan, oraşul de unde a pornit pandemia de coronavirus, s-a redeschis! Chinezii au ieșit din case! VIDEO

După 76 de zile de caratină, China nu a mai înregistrat niciun deces în ultimele 24 de ore, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei, în decembrie. Acum, Beijingul este cel care consolidează controalele la graniţe ca să nu „importe” noi cazuri.

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit pe cărările înguste din stațiunile montane. Chinezii au profitat din plin de ridicarea restricțiilor, iar imaginile au umplut rețelele de socializare.

S-au înregistrat și incidente violente, iar unele monumente istorice au fost vandalizate.

Pentru a încuraja turismul, intrarea a fost gratuită, la mai multe obiective din estul Chinei. Singurele condiții impuse au fost ca vizitatorii să poarte măști și să nu aibă febră.

Și punctul zero al pandemiei de coronavirus – orașul Wuhan – a fost redeschis. După două lunide carantină, localnicii pot ieși din case, după bunul plac.

Provincia Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus din China, a revenit la normal, treptat, în ultimele săptămâni. Mall-urile și sălile de cinema au fost primele care și-au deschis porțile.

Totuși, oamenii sunt îndemnați să își ia temperatura și să își raporteze orice problemă medicală, pentru a evita un al doilea val epidemic.

În total, 81.000 de oameni au fost infectați cu noul coornavirus în Chiona. Peste 3.300 de oameni au murit.

Sfântul Munte Athos, tragedie fără precedent! Mănăstirile sunt puternic afectate! Ce au fotografiat pelerinii... Japonia declară stare de urgenţă şi pregăteşte un program de stimulare de 1.000 de miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x