Antena Căutare

Zeci de cladiri avariate si sute de raniti, bilantul violentelor din Atena

Conform bilantului oficial al protestelor violente de la Atena, aproximativ 45 de cladiri au fost devastate total sau partial de incendiile provocate in mod intentionat, iar 67 de persoane au ajuns in arestul politiei, potrivit datelor oficiale, citate de Mediafax.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca 54 de cetateni au fost raniti, iar politia a mentionat ca 68 de agenti de ordine au suferit rani.

Persoane violente au vizat o serie de "cladiri emblematice, zece edificii neoclasice" de la inceputul secolului XX, precizeaza Varelas. Doua cinematografe istorice au fost incendiate.

"Acest lucru aminteste de decembrie 2008", cand moartea unui adolescent, ucis de un politist, a declansat aproape o luna de violente urbane, a declarat viceprimarul Andreas Varelas.

Catre pranz, echipele municipale continuau sa stranga fragmente de marmura smulse din trotuare si utilizate ca proiectile, precum si alte cioburi sau obiecte fumegande din cosurile de gunoi.

Politia a anuntat 67 de arestari in randul protestatarilor violenti, care, potrivit unei surse din politie, au actionat mai multe ore in grupuri mici si foarte organizate. Potrivit aceleiasi surse, acest nucleu dur de circa o mie de persoane a antrenat sporadic in violente alte cateva sute de persoane.

Parlamentul de la Atena a adoptat duminica programul economic de austeritate ce permite declansarea noului plan financiar de salvare al Greciei si mentinerea sa in zona euro, asa cum au cerut "troica" (FMI, UE si Banca Central Europeana" a anuntat presedintele Legislativului Philippos Petsalnikos.


Votul a fost acompaniat insa, in strada, de proteste violente. Circa 80.000 de greci au manifestat in centrul Atenei impotriva austeritatii, incendiind tot ce au intalnit in cale si aruncand cu obiecte contondente in fortele de ordine.

foto: EPA/ Intact Images

Grecia: Alegeri parlamentare anticipate in aprilie... Romanii din diaspora strang ajutoare pentru sinistratii din tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x