Antena Căutare

Ziua Victoriei - Parada militara grandioasa, in Piata Rosie din Moscova

Mii de soldati, tancuri si camioane care transportau rachete strategice au defilat miercuri prin Piata Rosie din Moscova, pentru a comemora victoria din 1945 asupra regimului nazist, in prezenta presedintelui Vladimir Putin. Sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial este sarbatorit la 9 mai in fosta URSS, capitularea fiind semnata tarziu in cursul serii de 8 mai 1945, la Berlin, adica pe 9 mai dupa ora Moscovei.

Parada militara a inceput, in prezenta lui Vladimir Putin si a premierului Dmitri Medvedev (fostul presedinte al Rusiei), precum si a numerosi fosti combatanti si invitati, printre care si fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, prin inspectia trupelor, efectuata de ministrul Apararii, Anatoli Serdiukov, care a salutat miile de soldati si ofiteri adunati in Piata Rosie, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa.

Aproximativ 14.000 de militari au defilat in pas cadentat prin Piata Rosie, urmati de blindate si artileria grea, intr-o noua demonstratie de forta demna de Uniunea Sovietica.

De asemenea, 16 rampe mobile de lansare a rachetelor sol-aer perfectionate de tip S-400, tancuri T-90 si blindate pentru transportul trupelor BTR-80 au participat la parada.

Iar dupa o ploaie puternica in cursul diminetii, inaintea defilarii, fortele armate ruse au confirmat ca patru avioane au dispersat agenti chimici pentru a alunga norii, astfel incat sa evite ploaia in timpul ceremoniilor.

Site-ul Kremlinului, spart de hackerii Anonymous... Un avion cu zeci de pasageri la bord a disparut in Indonezia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x