Antena Căutare

8 persoane au murit din cauza gripei. Ce spune ministrul Sănătății

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit din cauza gripei este un băiat de 17 ani din Teleorman având virus gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

"Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări primite sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane. "Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin, avem încă în stoc 100.000 de doze", a precizat ministrul.

Sorina Pintea a reamintit că MS asigură vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni, femei gravide.

Adevărată urgie! Cod violet de ninsoare și viscol, cea mai severă avertizare posibilă, în Europa... Omagiul adus de Jandarmeria Română lui Mihai Eminescu, ajuns viral pe Facebook: "Un ceai nu e doar o licoare caldă&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x