Antena Căutare

Rusia ÎNSPĂIMÂNTĂ lumea! Se pregătește să trimită roboți androizi în spațiu! Ce capacitate specială au aceștia

Doi roboţi androizi, capabili să tragă cu două arme simultan şi să ridice greutăţi, vor fi trimişi anul viitor în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), într-o capsulă Soiuz fără echipaj uman.

Doi roboţi androizi, capabili să tragă cu două arme simultan şi să ridice greutăţi, vor fi trimişi anul viitor în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), într-o capsulă Soiuz fără echipaj uman, în cadrul unei misiuni ce face parte din programul FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research).

Pe lângă faptul că sunt nişte trăgători de elită, aceşti roboţi pot conduce vehicule, fac flotări şi ridică greutăţi. Deocamdată nu este clar de ce au nevoie de astfel de abilităţi pentru a-şi îndeplini misiunile din spaţiu.

Anunțul a fost publicat de agenţia RIA Novosti care citează, sub acoperirea anonimatului, „o sursă din industria spaţială rusă", transmite luni Space.com, citat de Agerpres.

Aceşti roboţi au captat atenţia presei după ce s-a anunţat că sunt concepuţi pentru a trage simultan cu ambele "mâini". Puţinele informaţii care au răzbătut în media despre aceşti roboţi au fost însă suficiente pentru a-l face pe Dimitri Rogozin, fost vicepremier rus şi actualul director general al Roscosmos (Agenţia spaţială rusă), să ofere asigurări publice că Moscova nu construieşte un "Terminator".

Programul FEDOR a fost creat în 2014 în scopul de a produce un robot care să-i poată înlocui pe oameni în misiunile cu nivel foarte mare de risc din spaţiu.

Folosirea unor roboţi pentru misiuni considerate prea periculoase pentru oameni nu este o practică nouă. NASA doreşte ca propriul său astronaut robotic, denumit Robonaut 2, şi care în prezent este în curs de revizie după o perioadă petrecută pe ISS, va ajunge să lucreze pentru echipajele trimise în spaţiu şi va îndeplini misiuni prea periculoase pentru astronauţi.

Un alt robot spaţial, CIMON - primul sistem de asistenţă dotat cu inteligenţă artificială ce a fost conceput special pentru astronauţi - îşi aduce propria contribuţie la evoluţie capabilităţilor robotice din spaţiu. CIMON, poreclit şi "creierul zburător" nu este conceput pentru a realiza misiuni ce altfel ar fi prea periculoase pentru astronauţi, ci funcţionează ca un asistent al acestora.

Programul Robonaut al NASA şi programul FEDOR al Roscosmos au acelaşi obiectiv, şi anume de a obţine roboţi care să uşureze munca oamenilor în spaţiu şi să facă prezenţa umană în spaţiu mai sigură.

Anunț BOMBĂ! EXTRATEREȘTRII au existat foarte aproape de Pământ. Unde s-au aflat și când... Cea mai lungă ECLIPSĂ TOTALĂ de LUNĂ din acest secol, efecte devastatoare! Cum ne va influența relațiile de cuplu! Nimic...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x