Antena Căutare

38 de ani de la nunta prințesei Diana cu prințul Charles. 12 lucruri inedite despre nunta secolului

Prințesa Diana a purtat o rochie spectaculoasă la nunta sa cu Prințul Charles. Dar oare ea era pe atât de fericită pe cât era de frumoasă? Iată câteva lucruri neștiute despre Prințesa Diana și nunta sa.

Prințesa Diana a purtat o rochie spectaculoasă la nunta sa cu Prințul Charles. Dar oare ea era pe atât de fericită pe cât era de frumoasă? Iată câteva lucruri neștiute despre Prințesa Diana și nunta sa.

Prințesa Diana rămâne una dintre figurile de marcă ale secolului 20. Acţiunile caritabile, viața sa privată, scandalurile care au înconjurat-o sau destinul său tragic au adus-o mereu în atenția presei.

Despre viața Prințesei Diana

Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961 la Park House, casă pe care părinţii săi au închiriat-o pe moşia reginei Elisabeta a II-a de la Sandringham, Anglia. După ce tatăl său a dobândit titlul de conte, în 1975, Diana a devenit cunoscută drept Lady Diana Spencer.

Atunci când a început povestea de dragoste dintre Lady Di şi Prinţul Charles, aceasta, în vârstă de numai 19 ani, era educatoare într-un cartier londonez.

Nunta Prințesei Diana și a Prințului Charles

Într-o zi de 29 iulie, în 1981, Charles, Prinț de Wales se căsătorea cu Lady Diana Spencer. Logodna celor doi fusese anunțată pe 24 februarie 1981, la Palatul Buckingham, iar cu acea ocazie moștenitorul tronului îi dăduse viitoarei prințese un inel mare cât o nucă, în valoare de 30.000 de lire sterline, constituit din 14 diamante înconjurând un safir.

Diana acceptase cererea imediat. Tânăra de 20 de ani, care își dorise să devină balerină, a devenit Prințesă de Wales când s-a căsătorit cu Prințul Charles, pe 29 iulie 1981, în Catedrala St. Paul. Ceremonia din 29 iulie 1981 a fost numită o "nuntă de basm" și a fost urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni. La altar, Diana a inversat, din greșeală, ordinea numelor lui Charles, spunând Philip Charles Arthur George.

Ea nu a spus nici că "se va supune", ceea ce a provocat senzație la vremea aceea. Nunta a început la 11:20 A.M. 21 (ora de vară britanică), iar Diana purta o rochie în valoare de 9.000 de lire sterline, cu o trenă lungă de 8 metri și cu cele mai frumoase broderii.

Lucruri neștiute despre Prințesa Diana

A făcut școala acasă

Diana a avut meditatori și tutori care veneau la reședința familiei sale și îi predau materiile de la școală până a împlinit vârsta de 9 ani.

Inelul de logodnă a lui Kate Middleton de la Prințul William a fost cumpărat de Prințesa Diana

Inelul pe care Kate Middleton l-a primit de la Prințul William cu ocazia logodnei și pe care îl poartă în majoritatea timpului a fost achiziționat de soacra ei dintr-un catalog cu bijuterii de colecție a Casei Garrard.

Sora ei a ieșit cu Prințul Charles

Înainte ca prințesa Diana să-l întâlnească pe Prințul Charles, sora ei, Lady Sarah Spencer, a ieșit cu acesta.

Rochia ei de mireasă a doborât un record

Rochia de mireasă purtată de Prințesa Diana la nunta sa, cu o trenă de peste 7 metri și jumătate de mătase, a fost cea mai lungă în istoria nunților regale.

38 de ani de la faimoasa nuntă

Astăzi, 29 iulie 2019, se împlinesc 38 de ani de când a avut loc nunta între Prințesa Diana și Prințul Charles.

Rochiile ei au adunat aproape 6 milioane de dolari la licitație

Prințesa Diana și-a vândut o parte din rochiile sale pentru a dona banii unor acțiuni caritabile precum SIDA și cancerul de sân. Licitația a avut loc cu două luni înainte de trecerea ei în neființă în 1997.

A fost prietenă cu Tilda Swinton și mulți muzicieni

Prințesa Diana și actrița Tilda Swinton au învățat împreună la o școală internat, la Școala pentru fete din West Heath, și era foarte bune prietene. Prințesa Diana a fost de asemenea prietenă cu artiștii George Michael, Bryan Adams și Elton John.

A refuzat să spună „supune”

Când și-au spus jurămintele de nuntă, prințesa Diana a refuzat să spună cuvântul „supune” așa cum presupunea tradiția: „…la bine și la rău, în bogăție, în sărăcie, în boală și în sănătate, să te iubesc, să te prețuiesc și să mă supun, până când moartea ne va despărți”. Kate Middleton i-a urmat exemplul atunci când s-a căsătorit cu prințul William în 2011.

Era prea înaltă ca să fie o balerină

În copilărie ea a studiat baletul, dar întrucât a ajuns la înălțimea de 1,78 m a trebuit să renunțe la dans.

A avut diferite locuri de muncă „comune”.

Înainte de a accepta cererea în căsătorie a prințului Charles în 1981, prințesa Diana a lucrat ca menajeră, babysitter și educatoare.
O zi a nunții nu chiar de poveste.

Chiar dacă în ziua nunții lor, Prințesa Diana și Prințul Charles își afișau zâmbetele pline de căldură, lucrurile stăteau cu totul altfel. Prințul Charles era încă îndrăgostit de Camilla Parker Bowles.

Rochia de mireasă s-a micșorat

Designerul care i-a făcut rochia prințesei Diana, care pe atunci avea doar 20 de ani, a observat că în doar 4 luni, talia celei care avea să devină mireasă s-a micșorat cu 5 cm. Prințesa a revenit mai târziu asupra acestui zvon, afirmând că stresul și mesele neregulate au contribuit la această pierdere în greutate.

Citește și:

Cum și-a sărbătorit Prințesa Diana ultima zi de naștere. Fiul ei cel mic, prințul Harry, i-a umplut inima de bucurie, cu un gest înduioșător, făcut la școală

Imagini nemaivăzute de la nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles! Detali uluitoare în fotografiile captate spontan – GALERIE FOTO

Sursă foto: reporterntv.ro

Un preot a vândut bilete spre Rai cu 500 de dolari... Povestea primul accident rutier din lume și statisticile sumbre din România de azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x