Antena Căutare

45.000 de turişti au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia Gay Pride 2019, aceştia cheltuind peste 45 milioane de dolari

În Israel, a avut loc parada comunităţii LGBTQ care a atras nu mai puţin de 250.000 de participanţi, dintre care 45.000 de turişti, arată un comunicat transmis joi de Ministerul Turismului din Israel.

Mai mult, 70.000 de turişti români au vizitat Israelul de la începutul anului 2019 şi până în prezent.

”Cea mai mare paradă Pride din Orientul Mijlociu a ajuns la cea de-a 21-a ediţie şi a evoluat în timp de la o paradă de o zi, la un festival ce s-a desfăşurat pe parcursul a câtorva săptămâni. Mai mult, dincolo de mesajul de încredere pentru comunitatea LGBTQ, parada a devenit şi o importantă atracţie turistică pentru Tel Aviv, anul acesta nu mai puţin de 45.000 de turişti au venit special pentru a participa la festival”, anunţă Ministerul Turismului din Israel.

Tel Aviv a fost votat la categoria „Best Gay City” şi „The most Gay-Friendly city in the World”, parada Pride fiind unul dintre cele mai importante evenimente LGBTQ din lume, ce atrage mii de vizitatori în Israel.

”În perioada desfăşurării festivalului şi a evenimentului, turiştii au adus economiei locale peste 45 de milioane de dolari, fiind cheltuiţi 89 de milioane de dolari pentru publicitate către publicul LGBTQ, inclusiv pentru săptămână Pride”, precizează autorităţile din Israel.

Turiştii care vin cu ocazia acestui eveniment au media de vârstă de 37 de ani şi majoritatea optează pentru cazarea în apartamente închiriate. Hotelurile sunt alese de turiştii peste 40 de ani. Durata minimă a sejurului în perioada Tel Aviv Pride 2019 a fost de cinci zile.

Actorul, scriitorul, cântăreţul şi producătorul american Neil Patrick Harris a fost ales ambasadorul Pride.

„Tel Aviv, care a fost deja recunoscut ca „oraşul cel mai prietenos cu comunitatea LGBTQ” şi un punct important pentru libertate, pluralism şi toleranţă, se mândreşte să găzduiască o populaţie mare şi diversă a LGBTQ. Parada Pride nu este doar o sărbătoare, ci o declaraţie de sprijin şi o oportunitate pentru a promova drepturile egale pentru toţi. Vom continua să susţinem şi să sărbătorim cultura locală LGBTQ şi să fim în continuare o destinaţie primitoare pentru comunitatea internaţională homosexuală”, spune primarul oraşului Tel Aviv, Ron Huldai.

Cererea în creştere pentru destinaţia Israel se vede şi în datele înregistrate de Ministerul Turismului din Israel. De la începutul anului şi până la finalul lunii mai, 2019, peste 70.000 de turişti români au ajuns în Israel. Autorităţile se aşteaptă la o depăşire a recordului de 120.000 de turişti înregistrat anul trecut.

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă. Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 152% a turiştilor români, iar perspectivele rămân pozitive, potrivit autorităţilor.

Sursa : news.ro

Castorii "au mâncat" o pădure din Braşov. Toți copacii au fost puși la pământ... O femeie, surprinsă în timp ce se ”cinstește” la metrou! Imaginea e virală: ”când oamenii mă vor întreba cum mă văd pest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x