Antena Căutare

5 cele mai ciudate fobii despre care nici nu știai că există

Frica, poate cel mai puternic sentiment, nu iartă pe nimeni. Chiar și cel mai neînfricat dintre noi, are teamă de moarte. Există sute de fobii pe lume, de multe dintre ele nici nu am auzit. Iată cinci astfel de antipatii extrem de ciudate.

Frica, poate cel mai puternic sentiment, nu iartă pe nimeni. Chiar și cel mai neînfricat dintre noi, are teamă de moarte. Există sute de fobii pe lume, de multe dintre ele nici nu am auzit. Iată cinci astfel de antipatii extrem de ciudate.

Hapheofobia

Aceasta este frica morbidă de a fi atins. Oamenii care suferă de această fobie cred că se va întâmpla ceva groaznic cu cineva care îi atinge. Acesta este, de obicei, dezvoltat în cazul victimelor abuzului sexual sau fizic. Cei afectați de aceasta descriu sentimentul atunci când sunt atinși ca și cum ar fi fost arși de foc.

Dorafobia

Teama de a atinge blana animalului. Oamenii resping mirosul animalelor și nu suportă modul în care blana se simte sub atingerea lor.

Eremofobia

Teama de a fi singur. Cuvântul provine din cuvântul grecesc "eremia", ceea ce înseamnă deșert. Persoanele care au această fobie vor insista să fie mereu înconjurați de oameni. Ei cred că ceva oribil se va întâmpla cu ei odată ce rămân singuri. Anxietatea lor ajunge la cel mai înalt nivel și adesea suferă de atacuri de panică.

Ergofobia

Frica și aversiunea la locul de muncă. Acești oameni au teamă neobișnuită de muncă fizică sau de angajare. Această fobie este legată de fobia socială, precum și de fobia de eșec și de imposibilitatea de a-și termina sarcinile cu succes.

Hipnofobia

Frica morbida de a dormi. Oamenii care au această fobie se tem că vor muri în somn sau că vor avea ieșiri de noapte. Această fobie se dezvoltă la oameni care au avut o traumă gravă în viața lor, iar acest lucru le proviacă coșmaruri frecvent.

Sursa: trendingposts.net

Voi cum ați supraviețuit atâtor „sfârșituri de lume”? De data asta, un cult religios e sigur că nu prindem nici Mărțișor... Se întâmplă în curând! Omenirea va asista la un fenomen astronomic extrem de rar, ce se apare o dată în viață! Cum va ar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x