Antena Căutare

6 lucruri interesante pe care nu le stiai despre bani

Banii sunt cei care fac lumea sa mearga. Atunci cand o societate este construita pe baza lor, totul depinde de ei. Insa atunci cand lipsesc, oamenii sunt cei care au cel mai mult de suferit.



1. Prima data conceptul de plata a datoriilor a fost introdus in Egiptul antic. In urma cu 5000 de ani, oamenii isi plateau taxele si impozitele prin bunuri si alimente.

2. Plata taxelor a fost inlesnita cand au fost introduse monedele de aur si argint. In anul 1250 i.H. egiptenii au inceput sa isi plateasca birurile prin aceste monede.

3. Templele antice au devenit locul in care se faceau cele mai multe schimburi de marfuri, dar din pacate, si in Antichitate existau oameni care stiau sa profite de naivitatea altora. O data cu aparitia banilor, au aparut si hotii, care puteau fura mult mai usor monedele mici din aur si argint.

4. Primele bancmote au aparut in China, in anul 910. Secole mai tarziu, cand Marco Polo a ajuns in China a fost uimit de banii inventati de chinezi.

5. Prima banca dateaza din 1472, in Italia. Banca Monte dei Paschi di Siena a rezistat in timp, si exista chiar si astazi in peninsula.

6. In zilele noastre banii conduc lumea. Iar piata murdara a drogurilor sta pe un morman de bani. Potrivit unor analize recente, facute de americani, pe bancnote s-au gasit urme de cocaina, dar si foarte multi microbi, care ne pun in pericol sanatatea.

Sursa: Antena 3
Foto: www.impactlab.net

Reguli noi: Incuietori anti-alcool pentru masinile olandezilor beti... VIDEO! Sute de mii de pinguini pe insula St. George din Oceanul Atlantic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x