Antena Căutare

A inceput numaratoarea inversa pana la Apocalipsa!

Au ramas doar 52 de saptamani si o zi pana pe 21 decembrie 2012, data la care se crede ca mayasii au prevazut sfarsitul lumii. Regiunea de sud-est a Mexicului, centrul teritoriului Maya, se pregateste pentru un an deosebit.

In orasul Tapachula din regiunea Chiapas, la granita cu Guatemala, numaratoarea inversa va fi afisata pe un ceas digital asezat in parcul central, scrie AP, citata de Agerpres. La situl Izapa din apropiere, preotii maya vor arde tamaie, vor canta imnuri si se vor ruga.

In jungla tropicala din Quintana Roo, dintre statiunile Cancun si Playa del Carmen, oamenii pun mesaje si fotografii intr-o capsula a timpului, care va sta ingropata 50 de ani. Preoti maya si dansatori indieni vor interpreta un ritual in timpul ceremoniei de ingropare a capsulei.

Reputatia de intelepti a mayasilor i-a facut pe oameni sa le ia in serios predictiile. Civilizatia maya, care a ajuns la apogeu intre 300 si 900 e.n., avea un talent deosebit in astronomie. Calendarul sau incepe in anul 3114 i.e.n., fiind impartit in perioade de cate 394 ani, numite Baktun.

Numarul sacru al mayasilor era 13 si ei au scris ca cel de-al 13-lea Baktun se termina pe 21 decembrie 2012. Teoriile asupra sfarsitului lumii se bazeaza pe inscriptia descoperita pe o piatra, in anii 1960, in situl arheologic Tortuguero din Golful Mexic, care descrie intoarcerea zeului mayas al creatiei misterioase si al razboiului la sfarsitul celei de-a 13-a perioade.

Citeste si Jurnalul!

VIDEO! O camila intrerupe un interviu la TV... Vezi care e vietatea care a invins cel mai neinfricat animal!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x