Antena Căutare

A început să se pregătească pentru moarte prin '92. Nimic! Cel mai bătrân om din lume a sărbătorit 146 de ani: ”Reţeta este răbdarea”

Cel mai bătrân om din lume, un indonezian care deţine documente potrivit cărora s-a născut pe 31 decembrie 1870, a sărbătorit 146 de ani şi spune că răbdarea este cheia unei vieţi lungi, transmite Independent.

Cel mai bătrân om din lume, un indonezian care deţine documente potrivit cărora s-a născut pe 31 decembrie 1870, a sărbătorit 146 de ani şi spune că răbdarea este cheia unei vieţi lungi, transmite Independent, citat de news.ro.

Mbah Gotho a aniversat alături de nepoţii săi, după ce, se pare, a supravieţuit fraţilor săi, celor patru soţii şi copiilor pe care i-a avut cu acestea. El trăieşte într-un sat din provincia Java centrală, iar autorităţile confirmă autenticitatea actelor sale.

Astfel, el deţine titlul de cea mai vârstnică persoană din lume, titlu deţinut de franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit la vârsta de 122 de ani.

Petrecerea a avut loc în prezenţa nepotului său Suryanto şi a soţiei acestuia, Suwarni, care, împreună cu vecinii şi prietenii i-au cântat ”La mulţi ani!” bătrânului care i-a privit zâmbind şi care a reuşit să stingă lumânările de pe tort.

Întrebat care este secretul unei vieţi îndelungate, Gotho a spus: ”Reţeta este răbdarea”.

Se spune că a început să se pregătească pentru moarte din 1992 şi chiar are mormântul pregătit.

În 2016, Mbah Gotho a spus că tot ce îşi doreşte este să moară, după ce a început să aibă nevoie de ajutor pentru a se deplasa şi a mânca. Nepoţii săi afirmă că bătrânul îşi petrece mai toată ziua ascultând programele radio, pentru că vedere i-a slăbit foarte mult.

Mai multe persoane susţin că au doborât recordul lui Calment, însă vârstele lor nu au fost confirmate. Nigerianul James Olofintuyi a susţinut că are 171 de ani, în timp ce etiopianul Dhaqabo Ebba a spus că are 163, însă, fără documente care să ateste asta titlul nu le poate fi oferit.

Previziunile lui Nostradamus: „În 2017, țara asta va ruina România până la temelie!” Vine Apocalipsa?... Cum arată IADUL, locul de care suntem îngroziți: "Persoanele sunt torturate şi hrănite cu mâncare stricată"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x