Antena Căutare

A murit de bătrânețe fetița care avea doar 10 ani. Iryna ‘Irochka’ Khimich suferea de progeria și corpul său arăta ca la 80 de ani

Iryna ‘Irochka’ Khimich, fetița care suferea de o boală rară ce o făcea să arate ca un bătrân în vârstă de 80 de ani, s-a stins din viață chiar cu puțin timp înainte de a ține o expoziție cu operele sale. Talentata copilă avea doar zece ani.

Iryna ‘Irochka’ Khimich (stanga) alaturi de mama sa Galerie
Iryna ‘Irochka’ Khimich a murit la vârsta de zece ani, deși vârsta sa biologică era de 80 de ani | sursa foto: Profimedia

Aceasta emoționanta poveste a unei fete pe nume Iryna ‘Irochka’ Khimich din Ucraina. Atunci când s-a născut, atât părinții cât și medicii au observat aspectul ieșit din comun.

După numeroase teste și analize, doctorii au anunțat părinții de faptul că au un copil care suferă de progeria (sindromul Hutchinson-Gilford), o boală genetică progresivă gravă, ce se caracterizează prin apariția bruscă a semnelor de bătrânețe și accelerarea lor, într-un ritm ce oferă pacienților o speranță de viață extrem de mică.

A murit fetița care arăta de 80 de ani, deși avea doar zece

În cazul Irynei, fiecare an trăit era echivalentul a aproximativ zece ani de viață, din punct de vedere biologic.

Iryna ‘Irochka’ Khimich era cunoscută și extrem de îndrăgită în Ucraina. Extrem de pasionată de arte, fetița avea un talent ieșit din comun și picturile sale uimeau prin complexitate. Miercuri, copila s-a stins din viață la vârsta de doar zece ani.

Citește și: Luke Bohm are 6 ani, dar corpul unui bărbat de 60. De ce îmbătrânește atât de repede micuțul

Pregătea o expoziție de tablouri în Franța și spera să strângă fonduri pentru un posibil tratament. Totuși, pe 30 iunie, micuța zisă și „Irochka” s-a stins în urma unui stop cardiac. Cea care a făcut durerosul anunț a fost chiar mama copilei, Dina, în vârstâ de 39 de ani.

Iryna ‘Irochka’ Khimich prezentandu-si tablourile

Iryna ‘Irochka’ Khimich a murit la vârsta de zece ani

„Irochka a murit. Inima ei s-a oprit ieri din bătut. Ne pare său, răsăritul nostru de soare, nu am putut să te salvăm de data aceasta”, a scris femeia pe paginile sale de socializare, potrivit celor de la Daily Star.

Omul de afaceri ucrainean Andrey Zdesenko, cel care a ajutat la strângerea de fonduri pentru un posibil tratament pentru copilă, a transmis și el un mesaj înduioșător.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iryna ‘Irochka’ Khimich era singura persoană confirmată cu diagnosticul de progeria din țara asta. În februarie 2020, Ana Sakidon, o copilă în vârstă de doar opt ani din Ucraina, a murit de „bătrânețe” din cauza acestei boli genetice rare. Specialiștii sunt de părere că în lume există mai puțin de două sute de persoane care suferă de această afecțiune.

Povestea Oliviei Farnsworth, fetița care nu simte foame, oboseală sau durere. Are 11 ani și nu doarme de când era un beb... O femeie a vrut să-și renoveze noua casă, dar a dat peste o cameră secretă! Ce lucru straniu a găsit înăuntru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x