Antena Căutare

A recunoscut ca a dezertat din Armata SUA acum 28 de ani!!!

Un soldat american a fugit dintr-o baza militara din RFG acum aproape trei decenii. A inceput o viata noua, desi urmarit international. Cand a aflat ca Suedia nu-l extradeaza, a decis sa-si spuna povestea

E posibil sa dezertezi din cea mai tarea armata a lumii, cea a Statelor Unite si sa reincepi o noua viata ibtr-un alt loc? E posibil sa nu te gaseasca nimeni desi te cauta de 28 de ani si, mai mult, sa apari in fata camerelor de luat vederi si sa recunosti ca ai dezertat pe vremea lui Ronald Reagan? Ei, bine, da, se poate!!!

David A. Hemler avea 21 de ani cand, pe 10 februarie 1984 a decis sa dezerteze. "Eram originar din Pennsylvania. Un scooter a venit la noi in oras, m-a gasit, mi-a propus un salariu bun si studii universitare daca ma inrolez. Am acceptat. Dupa putina vreme mi-am dat, insa, seama ca ma cam pripisem", isi incepe povestea David.

Trimis in RFG


A ajuns in RFG. A luat contact cu niste miscari pacifiste. "Atunci am inteles ca rostul meu e altul. Nu pricepeam cum poti ajuta, cu arme si oameni, grupari teroriste din Nicaragua, Africa de Sud sau Irak. Asa ca am decis sa plec. Le-am comunicat superiorilor, dar ei nici nu au vrut sa auda. Ai semnat un contrac pe sase ani, nu avem ce face!".

Intr-o noapte friguroasa a dezertat. A ajuns in Danemarca si, de aici, in Suedaia, unde a inceput o viata noua, sub o identitate noua. Nimenu nu l-a intrebat ce si cum. A pornit dintr-un fast food, a lucrat intr-un azil, a intrat la facultate, si-a facut o cariera. Acum are trei copiii, e casatorit, lucreaza, culmea, pentru Guvern!!! A aflat ca Suedia nu extradeaza dezertorii si abia atunci a inceput sa vorbeasca. Ziaristii de la "Dagens Nyheter" i-au luat un interviu, a devenit faimos. A povestit totul cu lux de amanunte, cum a plecat pe vremea lui Ronald Reagan si cum, desi era cautat intrenational, a reusit sa se ascunda aproape trei decenii.

Semn ca si cea mai tare armata din lume e failibila...

Podul Giurgiu-Ruse, cadou de la URSS pentru “prietenia romano-bulgara”... Posta Romana are o colectie filatelica de 700 de milioane de euro. Vezi ce s-ar putea intampla cu ea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x