Antena Căutare

Academicianul Laurentiu Popescu ar putea revolutiona medicina. Primul transplant de telocite, un succes!

Au fost descoperite in Romania, insa altii le-au transformat intr-un succes. Cercetatorii chinezi au facut primul transplant reusit cu telocite si au obtinut rezultate uimitoare in tratarea infarctului miocardic. E drept, deocamdata doar la animale de laborator. "Parintele" celulelor-minune e insa optimist: in cativa ani, telocitele ar putea vindeca oameni.

In urma cu doi ani, academicianul Laurentiu Popescu vorbea, pentru prima data, de telocite - celulele care ajuta organele sa se regenereze. Punea Romania, din nou, pe harta descoperirilor demne de Nobel. De atunci, insa, lucrurile s-au miscat greu.

“Daca vrei sa ai succes cu adevarat, trebuie sa fii recunoscut in Statele Unite si sa mergi in China”, spune omul de stiinta. In China, mai exact la Universitatea din Canton. Acolo, cercetatorii au preluat descoperirea romanului si au dus-o mai departe. Au facut primul experiment pe animale de laborator. Le-au injectat in inima telocite, ca sa afle daca celulele ajuta la regenerarea tesutului cardiac, dupa infarctul micardic.

“Am descoperit ca, la doua saptamani, aria de infarct in care au fost injectate telocitele este scazuta. De asemenea, foarte important, am descoperit ca telocitele transpalntate pot sa imbunatateasca functia miocardica. Daca se injecteaza telocite, concomitent cu declansarea infarctului, infarctul e mai mic cu 20% ca suprafata, ceea ce e foarte mult”, explica el.

Rezultatele sunt promitatoare, iar cercetatorii spun ca in curand s-ar putea trece la testele clinice, pe oameni. Studiile arata ca cele mai bune rezultate in regenerarea organelor le au telocitele folosite impreuna cu celulele stem.

foto: wikipedia.org

VIDEO! Dirty Dancing, scena la care inca mai suspina milioane de femei... GALERIE FOTO! Si-a cheltuit toata averea pentru a construi Arca lui Noe, ca sa scape de Apocalipsa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x