- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Un deget al fizicianului, astronomului, filozofului și matematicianului Galileo Galilei se află expus la Muzeul de Istorie și Știință din Florența, Italia
Trei degete și un dinte al marelui Galileo Galilei au fost desprinse de trup pe 12 martie 1737, de către anticarul Anton Francesco Gori, în momentul în care rămășitele marelui om de știință erau transferate în Basilica Santa Croce. Unul dintre degete s-a păstrat până în zilele noastre.
Galileo Galilei (1564 - 1642) a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai Revoluției Științifice. Este considerat părintele astronomiei observaționale, a susținut vehement heliocentrismului, fapt care i-a atras oprobiul Bisericii catolice, a îmbunătățit telescoapele.
La moartea sa, în 1642, Ducele de Toscana, Ferdinando al II-lea, a dorit să-l înhumeze în corpul central al Basilicii Sfânta Cruce. Cum, în timpul vieții, Galilei fusese acuzat vehement de erezie, Papa Urban al VIII-lea a ordonat ca rămășitele sale să odihnească într-o anexă. Abia în 1737 a fost strămutat în Basilică. După ce falanga a stat, pentru puțină vreme, la Gori, a fost cumpărată de un alt anticar, Angelo Bandini, care l-a expus în a sa bibliotecă, finalmente fiind achiziționată de Muzeul de Istorie și Știință.
Foto: retronaut.com
Planta care ne face inteligenți. Creşte performanţele intelectuale cu 75%... Salvare spectaculoasă: A rămas blocat cu mașina în mijlocul viiturii...