Antena Căutare

Adevărate lecții de viață! ,,Am un singur rid și chiar acum stau pe el". 6 reguli de longevitate ale celei mai bătrâne femei din lume

S-a născut în 1875 și a murit la 122 de ani și 164 de zile – ce lecții de viață putem învăța de la cea mai bătrână femeie din lume?

S-a născut în 1875 și a murit la 122 de ani și 164 de zile – ce lecții de viață putem învăța de la cea mai bătrână femeie din lume?

Jeanne Calment s-a născut în anul 1875, în orășelul Arles, din sudul Franței și tot acolo a și murit, în 1997. Cea mai longevivă persoană înregistrată vreodată în actele oficiale și inclusă în Cartea Recordurilor s-a născut cu un an înainte ca inventatorul Alexander Graham Bell să patenteze telefonul și cu 14 ani înainte ca Alexandre Gustave Eiffel să ridice turnul Eiffel.

A fumat zilnic

Adevărate lecții de viață! ,,Am un singur rid și chiar acum stau pe el". 6 reguli de longevitate ale celei mai bătrâne femei din lume

Jeanne a inspirat o lume întreagă, iar numeroși sciitori și jurnaliști i-au publicat ,,tainele" din spatele unei vieți îndelungate.

1. Jeanne Calment a povestit, într-una dintre cărțile care s-au scris despre ea, că o vreme îndelungată a mâncat peste un kilogram de ciocolată, săptămânal. Nelipsit de la fiecare masă era și paharul cu vin de recoltă.

2. Ritualul zilnic de îngrijire includea utilizarea frecventă a uleiului de măsline pentru piele și păr.

3. Iubea sportul și nu rata nicio ocazie de a face mișcare. Îi plăcea să se plimbe cu patinele pe rotile, participa la meciuri de tenis și făcea sesiuni de înot.

4. „Doamna Calment era, din punct de vedere al constituției și biologic imună la factorii de stres“, considera domnul Robine, care, într-un interviu telefonic acordat jurnaliștilor de la New York Times, a declarat că una dintre motto-urile preferate după care își trăia viața Jeanne suna cam în felul următor: „Dacă nu ai ce să faci în privința unui lucru, pur și simplu nu-ți face griji legat de respectivul lucru!".

5. Iubea cultura, adora să asculte muzică de operă și a luat lecții de pian. De asemenea, participa la sesiunile de vânătoare organizate de fostul ei soț și, alături de el, organiza petreceri extravagante, care abundau în delicatesuri culinare și băuturi rafinate.

6. Jeanne Calment s-a bucurat de o viață lungă, lipsită de grija unui serviciu sau a unei constrângeri profesionale zilnice, în slujba vreunui patron. Soțul ei i-a asigurat un trai îmbelșugat. Mai mult, Jeanne era o persoană pozitivă, care făcea foarte des glume, chiar și pe seama ei. Într-un interviu acordat unui jurnalist, femeia i-ar fi spus: „Am un singur rid, și chiar acum stau pe el."

Descoperire uriașă făcută de oamenii de știință! Pastila albastră ar putra salva zeci de mii de vieți!... O fetiță de trei ani, desfigurată de machiajul ieftin! Prin ce chin a trecut după ce a folosit un ruj și un fard de obra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x