Antena Căutare

Americanii vor un nou imn national. Afla ce vedete pot avea acest privilegiu!

Peste 22% dintre americani si-ar dori ca rockerul Bruce Springsteen sa compuna un nou imn national al Statelor Unite, in locul traditionalului "Star-Spangled Banner", conform unui sondaj realizat de televiziunea CBS.

Imnul national al SUA, "The Star-Spangled Banner", reprezinta un poem scris de Francis Scott Key, care a descris in versurile sale bombardarea de catre britanici a fortului McHenry din Baltimore, in timpul Razboiului din 1812. Poemul a devenit imn national in 1931.

Insa americanii isi doresc sa inlocuiasca imnul cu unul actual, care sa reprezinte cultura contemporana americana. Astfel ca, pe primul loc in topul preferintelor, se afla legendarul Bruce Springsteen, care a depasit-o in voturi chiar si pe Dolly Parton, renumita pentru melodiile sale country.

In topul realizat de CBS se mai afla si Stevie Wonder (18%), Bob Dylan (11%), compozitorul John Williams (10%), rapperul Jay-Z (8%) si Madonna, cu 5%.

Foto: vinylzart.com

VIDEO! Lacul Retba din Senegal pare un imens milkshake de capsuni... VIDEO emotionant: un copil cu paralizie cerebrala e ajutat de colegi sa alerge!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x