Antena Căutare

Anunță poliția dacă vezi vreodată o persoană cu punct negru în palmă. Ce înseamnă acest desen

De mulți ani încoace, zeci de mii de persoane se fotografiază cu un punct negru în palmă și apoi urcă imaginile pe rețelele sociale. S-a declanțat o adevărată mișcare încă de acum cinci ani, când au fost inregistrați milioane de oameni purtând o pată neară pe mână. Iată ce înseamnă acest desen

Anunță poliția dacă vezi vreodată o persoană cu punct negru în palmă. Ce înseamnă acest desen
Anunță poliția dacă vezi vreodată o persoană cu punct negru în palma. Ce înseamnă acest desen | Profimedia

Totul a început pe Facebook, în urmă cu ceva timp, atunci când s-a lansat campania „Black Dot Campaign”. Semnul a devenit cunoscut în toată lumea la scurt timp după ce milioane de oameni au început să se fotografieze în acest fel.

Ce este punctul negru?

Campania "Punctul negru" a fost creată de mama a doi copii, victimă a violenţei domestice, pentru a ajuta femeile sau bărbaţii care sunt abuzaţi în relaţie. Iniţiativa vizează victimele tăcute, cărora le este teamă să spună prin ce trec, îndemnându-le să îşi deseneze un punct negru în palmă, pentru a fi recunoscute şi, eventual, ajutate.

Scopul acestui demers este acela de a-i face pe oameni să recunoască victimele abuzului domestic și să aibă șansa de a oferi ajutor. Punctul negru de pe palmă semnifică, de fapt, un strigăt de ajutor. Dacă o persoană arată acest semn, atunci înseamnă că se simte în pericol și solicită, discret, ajutorul celor din jur.

Sfântul Andrei 2020. Mesaje de Sfântul Andrei. Cele mai frumoase și originale urări de la mulți ani... Țara în care poți face plajă la 42 de grade, în acest moment. Temperaturile neașteptate au șocat locuitorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x