Antena Căutare

Apa din lacul Şăuleşti, județul Hunedoara, a dispărut cu totul. Balta s-a transformat într-un adevărat deşert

Apa unui lac din judeţul Hunedoara, care se întindea pe cinci hectare, a dispărut cu totul. Lacul a secat treptat, până când s-a transformat într-un adevărat deşert de mâl uscat. Balta Şăuleşti era un loc îndrăgit de pescari, dar şi un habitat pentru numeroase păsări şi animale sălbatice.

Apa unui lac din judeţul Hunedoara, care se întindea pe cinci hectare, a dispărut cu totul. Lacul a secat treptat, până când s-a transformat într-un adevărat deşert de mâl uscat. Balta Şăuleşti era un loc îndrăgit de pescari, dar şi un habitat pentru numeroase păsări şi animale sălbatice. Autorităţile spun că, la mijloc, sunt doar cauze naturale. Localnicii au, însă, propria variantă.

Drumul spre lacul Şăuleşti, pe care odinioară se înghesuiau pescarii, este acum pustiu. Nu mai are balta peşte. De fapt, nu mai are nici apă. Până nu demult, aici veneau oameni şi judeţele învecinate, ca să prinda caraşi, crap, ştiucă şi roşioară.

Iarna, pe gheaţa lacului veneau cei pasionaţi de sport. Acum, totul a rămas doar în amintire.

În locul bălţii, este doar nămol. Stuful s-a uscat, iar păsările se înghesuie pe un ochi mic de apă.

Pe locul unde odată era fundul lacului, creşte azi iarba. Printre peşti fosilizaţi şi şerpi care se usucă în soare.

Întreg peisajul este dezolant. Lângă fosta baltă se construieşte linia de înaltă viteză Vinţu de Jos - Curtici, iar în apropiere e o exploataţie de pietriş.

Balta care aparţine de oraşul Simeria, va fi retrocedată curând satului Sîntandrei. Fără peşte şi fără apă. Cinci hectare de deşert.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Transformarea șocantă a unei femei care și-a scos ȘASE COASTE ca să arăte ca Femeia Fantastică!... Oradea este singurul oraş din România unde au fost îngropate şapte capete încoronate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x