Antena Căutare

Asa arata fata unui sofer de TIR "ars" de soare doar dintr-o parte!

Vreme de 28 de ani, un sofer de TIR a primit razele solare numai prin fereastra din partea stanga. "Rezultatul" e mai mult decat vizibil. Priviti aceasta imagine!

Partea stanga a fetei este mult mai "imbatranita", plina de riduri. Cea dreapta arata "normal", pentru un om in varsta de 69 de ani.

Ultimul numar al prestigioasei reviste "The New England Journal of Medicine" prezinta cazul unui sofer de TIR din Manchester care, vreme de 28 de ani, a primit razele solare prin fereastra stanga a "truck"-ului sau. Fara sa-si dea seama, a facut, la propriu, pe propria piele, un experiment, aproape trei decenii.

Urmarile sunt evidente: dermatohelioza puternica, tegument palid, uscat. Puterea razelor ultraviolete si-a spus cuvantul, mai ales ca omul a recunoscut ca nu s-a protejat in niciun fel.
"E clar ca soarele nu mai este prietenos daca expunerea e prea mare", spune Jennifer Gordon, medic dermatolog la Universitatea din Northwester, Chicago.

"Omul s-a dus la un control obisnuit si atunci medicii si-au dat seama ca e ceva in neregula. Le-a marturisit ca a condus camionul vreme indelungata si, de obicei, partea dreapta a fetei era mai protejata. I-am recomandat, imediat, creme antisolare, pentru ca, din pacate, urmatorul pas este cancerul de piele!

Trebuie sa avem grija tot timpul, nu numai cand mergem la plaja sau la piscina. Cand soarele arde, ochelarii, crema protectoare si maneca lunga sunt cele mai bune prietene ale noastre. Unele parti ale fetei, cum ar fi obrajii, sunt, practic, expuse tot timpul anului radiatiilor de tot felul", atentioneaza Jennifer Gordon.

sursa foto: NEJM

Astazi se implinesc 32 de ani de cand istoria se scrie in direct, la CNN... Iasiul, in Cartea Recordurilor: 12.740 de lampioane, inaltate simultan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x