Antena Căutare

Ashton Fisher, băiețelul cu "fobie de mâncare", care consumă doar iaurt și biscuți. Care a fost verdictul medicilor după analize

Ashton Fisher, un băiețel în vârstă de 12 ani, refuză să mănânce altceva în afară de biscuți și iaurt, alegând doar 2 branduri favorite. Părinții lui au apelat disperați la ajutorul medicilor.

baietel mancand iaurt cu biscuiti Galerie
Copilul a fost diagnosticat de medici cu “fobie de mâncare”, după ce părinții au ajuns cu el la spital, cerând ajutorul specialiștilor. Ashton consumă doar biscuiți Warburtons și iaurt Munch Bunch. | Shutterstock

Copilul a fost diagnosticat de medici cu “fobie de mâncare”, după ce părinții au ajuns cu el la spital, cerând ajutorul specialiștilor. Ashton consumă doar biscuiți Warburtons și iaurt Munch Bunch.

Băiețelul a spus că îi e teamă să încerce și alte tipuri de mâncare, fiind extrem de anxios atunci când este rugat să mănânce și altceva. În iulie anul acesta, Ashton a fost diagnosticat de medici cu ARFID, o boală care îl determină să evite anumite tipuri de mâncare.

Ashton, băiețelul cu fobie de mâncare

Mama lui Ashton, Cara, în vârstă de 49 ani, spune că această afecțiune a fiului ei și-ar putea avea rădăcinile în faptul că, pe când era bebeluș, băiețelul suferea de reflux și voma destul de des.

După ce a fost consiliat mai mult timp de un psiholog, Ashton a început treptat să accepte și alte tipuri de mâncare pe lângă biscuiții și iaurtul care par să fie preferatele sale. Frica de a încerca alte alimente ducea la panică și anxietate pentru băiețel.

Citește și: Mulți sunt uimiți când văd cum arăta această tânără înainte de-a slăbi. Kassidy Riekins avea 118 kilograme

În prezent, psihologul a reușit să îl convingă să mănânce și altceva, iar mama acestuia a fost bucuroasă să îi pregătească și sandvișuri, carne prăjită și chiar l-a dus și la McDonald’s.

Cara și soțul ei James, în vârstă de 52 de ani, au fost mulți ani extrem de îngrijorați pentru micuțul lor.

“Am fost așa de îngrijorați pentru el pentru că nu își lua nutrienții necesari. Dar fizic el nu a fost în stare să mănânce nimic altceva pentru că avea atacuri de panică foarte dese. Noi nu am luat niciodată împreună o cină normală de Crăciun ca familie pentru că Ashton nu suporta nici măcar mirosul mâncării. A fost un adevărat coșmar”, a povestit Cara.

Ce decizie au luat părinți și ce mâncăruri au reușit să îl convingă pe băiat să mănânce

Faptul că ura să mănânce orice altceva l-a făcut pe Ashton să se izoleze, inclusiv la școală atunci când lua prânzul cu colegii, dar și la petrecerile prietenilor săi.

Părinții băiețelului au fost extrem de îngrijorați gândindu-se la starea lui de sănătate și au crezut că e doar foarte pretențios când vine vorba de mâncare.

“A primit recomandare să meargă la un dietetician și am constatat că a fost o pierdere de timp pentru că noi știam deja ce ar trebui să mănânce, dar lui îi era teamă că mănânce acele alimente”, spune Cara.

După ce băiețelul a primit diagnosticul medicilor potrivit cărora suferă de fobie de mâncare, mama copilului a realizat că în sfârșit acest diagnostic este cel corect, potrivit Daily Mail.

Citește și: Ea e femeia care mănâncă doar fructe de peste 8 ani. Cum arată azi Tina Stoklosa

“Obișnuia să se blocheze dacă încercam să îi dăm altceva de mâncare. Frica se citea pe fața lui”, a completat Cara.

După ce a încercat și alte mâncăruri noi, Ashton s-a simțit mândru de el pentru că în sfârșit a simțit gustul și altor alimente fără să mai aibă atacuri de panică.

Mama băiețelului a dorit ca povestea lui Ashton să fie auzită în întreaga lumea pentru că probabil sunt mulți copii în situația lui, iar părinții nu știu cum să procedeze ca să îi aducă pe calea cea bună.

O femeie a găsit pe stradă o pisică și a decis s-o ia acasă. Ceea ce a urmat a lăsat-o fără cuvinte... Au săpat în pământ ca să construiască o cale ferată, însă au dat peste o cutie de piatră pe care au deschis-o. Ce au des...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x