Antena Căutare

Atenție! Dependența de cumpărături online e boală mintală! Ce spun specialiștii

Cum te poate afecta dependenta de cumpărături online

Atenție! Dependența de cumpărături online e boală mintală! Ce spun specialiștii
Dependenta de cumpărături online, o reală problemă în rândul tinerilor

Dependența de cumpărături online ar trebui reconoscută drept boală mintală, susțin psihoterapeuții.

Cercetătorii spun că pot identifica simptome și caracteristici distincte ale afecțiunii și spun cum afectează mintea.

Tulburarea de cumpărături-online este recunoscută de zeci de ani, dar specialiștii spun că aceasta ia un nou sens în epoca internetului și afectează acum una din 20 de persoane.Persoanele obsedate de cheltuielile online pot ajunge să ascundă lucrurile comandate, să ajungă la datorii, să se certe cu cei dragi și să-și piardă complet autocontrolul.

Dependența de cumpărături online poate duce anxietate și depresie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Germania, deci trebuie recunoscută ca o boală oficială.

Dr. Müller, psihoterapeut la Școala Medicală Hannover din Germania, și colegii săi au declarat că această tulburare nu a fost recunoscută de prea mult timp.

Într-un studiu au analizat dovezile de la 122 de pacienți care solicită ajutor pentru dependențele de cumpărături online și au descoperit că au rate mai mari decât de obicei de depresie și anxietate. Aceștia susțin creșterea magazinelor online, a aplicațiilor și a livrării la domiciliu au adăugat o dimensiune cu totul nouă conceptului de ”shopaholic”.

Dar Dr. Müller și echipa spun că din ce în ce mai tineri prezintă semne de tulburări de cumpărături. Acestea pot duce la clacare, primejdei extremă și la alte probleme psihiatrice.

Are nouă ani și se pregătește să intre în Cartea Recordurilor, ca cel mai tânăr absolvent de facultate! Ce vrea să facă ... Emil Racoviță, primul român care a cercetat Antarctica. Biologul a fondat primul Institut de Speologie din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x