Antena Căutare

Au săpat în pământ ca să construiască o cale ferată, însă au dat peste o cutie de piatră pe care au deschis-o. Ce au descoperit

Mai mulți muncitori trimiși într-o zonă a Siberiei să construiască o cale ferată au dat peste un sicriu de piatră în timpul săpăturilor. La locul acela a fost chemată o echipă de arheologi care a făcut o descoperire uimitoare.

Fotografie cu locul unde a fost escoperit morântul femeii de 2.700 de ani Galerie
Locul în care muncitorii au săpat pentru a construi o cale ferată. | Profimedia

Într-un colț îndepărtat al Rusiei, mai exact în Khakassia, un grup de muncitori a dat peste o cutie de piatră imensă, ce părea a fi un sicriu, în timpul săpăturilor pentru construcția unei căi ferate. Aceștia au anunțat că în locul unde urmează să demareze lucrările au găsit ceea ce părea a fi un mormânt, dar pe care nu l-au deschis și nu l-au spart.

Arheologii au fost chemați în scurt timp pentru a analiza cutia veche ce putea ascunde o "comoară" a timpului și informații valoroase despre populația care a locuit în acea zonă cu mulți ani în urmă.

Citește și: Un bărbat a vrut să renoveze camera fiicei sale, dar a găsit un mesaj secret ascuns sub tapet. Ce a descoperit Karl Murphy

Oamenii specializați au venit cu instrumentele pregătite pentru a sparge mormântul, iar ce au găsit în interior i-a lăsat muți de uimire.

Citește și: Un bărbat a descoperit un tunel secret în podeaua sufrageriei. Peste ce „comoară” a dat Colin Steer

Ce au găsit arheologii într-un mormânt de piatră

După ce au spart cu grijă capacul, aceștia au văzut că în interior se află scheletul unei femei care a plecat din viață cu mii de ani în urmă, dar și obiecte ciudate, care au atras atenția. În urma cercetărilor, s-a descoperit că osemnitele sunt ale unei femei în vârstă de 2.700 de ani, care a dus la mormânt mici pieptene pentru sprâncene și gene.

Credința era că orice obiect de care ai nevoie în viața de apoi îl vei avea dacă va fi pus la mormânt, lângă trupul neînsuflețit. Arheologii au dezgropat "faguri" mici pentru sprâncene și gene care aprțineau femeii.

Citește și: Femeia care a dezvăluit de ce trăiește pentru a fi supusă soțului ei. Ce face zilnic Monica Huldt pentru partenerul său

Descoperirea din Republica Khakassia, din Siberia a venit ca o confirmare pentru arheologi că trusa de machiaj era un cult al femeilor aflate în acea zonă. Aceasta avea o oglindă din bronz, o placă, pieptene micuț pentru gene și sprâncene, dar și niște mărgele. În imaginile de pe profimedia, acolo unde au fost găsite și informațiile, se pot vedea obiectele.

Citește și: Ea e femeia alergică la bani. Nu îi poate atinge, dar acest lucru n-a oprit-o să facă o avere uriașă. Ce a povestit Emma Killilea

Khakassia este un stat din Rusia, cu o populație populația de 532.403 de persoane. Khakas sau Khakass sunt un popor indigen turc din Siberia, care trăiește în republica Khakassia, Rusia. Oamenii vorbesc limba khakas.

Ashton Fisher, băiețelul cu "fobie de mâncare", care consumă doar iaurt și biscuți. Care a fost verdictul medi... Creatura bizară pe care a găsit-o un bărbat în timp ce se plimba. A rămas fără cuvinte când a înțeles peste ce a dat, de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x