Antena Căutare

Studiu: Baletul, tratament pentru ameteli!

Miscarea inseamna sanatate, este clar! Ce nu se stia pana acum este faptul ca poate vindeca si... ametelile. Cercetatorii britanici au descoperit ca baletul, practicat cu regularitate, provoaca anumite modificari benefice ale creierului. De aici pana la o terapie impotriva ametelii mai este mult de lucru, dar oamenii de stiinta sunt optimisti

Orice iubitor de baletul clasic s-a intrebat, macar o data, cum de nu ametesc dansatorii dupa zeci sau chiar sute de piruete in serie. Cercetatorii au gasit raspunsul chiar in scolile de profil: elevii sunt invatati sa-si indrepte privirea spre un punct fix in timp ce se rotesc, ca sa previna ameteala.

Cercetatorii de la un colegiu din Londra cred insa ca explicatia este alta. Practicat cu regularitate, baletul produce anumite modificari in creier. Pentru a ajunge la aceasta constatare, ei au convins zeci de balerine si sportive sa se roteasca intr-un fotoliu. Le-au analizat activitatea cerebrala si au comparat rezultatele.

Acestea pot duce la o terapie prin dans pentru persoanele care sufera de ameteli cronice. Una mai eficienta si cu mai putine consecinte nocive decat cele actuale, bazate pe medicamente.

Puteti urmari toate editiile Observatorului pe AntenaPlay.ro!

FOTO INEDIT: Cum se spalau strazile din New York in 1900... Cea mai noua aroganta: Hartia igienica din aur de 22 de carate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x