Antena Căutare

Bărbatul care a primit transplant de inimă de la un porc a decedat. Care a fost cauza decesului și ce spun medicii

David Bennett, un bărbat în vârstă de 57 ani, a decedat în urma unui transplant de inimă care se pare că i-a adus mai multe probleme de sănătate decât se aștepta.

david bennette intr-o poza de familie la masa Galerie
David Bennette, un bărbat în vârstă de 57 ani, a decedat în urma unui transplant de inimă care se pare că i-a adus mai multe probleme de sănătate decât se aștepta. | Profimedia

David Bennette a avut parte de un transplant de inimă după ce medicii au colectat organul vital de la un porc. Bărbatul este primul om care a primit transplant de inimă de la un porc. Din nefericire, aceasta a decedat la două luni după operație.

Medicii care au ajutat la acest transplant, care inițial părea miraculos, au investigat cazul pentru a afla exact ce a dus la moartea pacientului lor.

David Bennette, bărbatul care a primit transplant de inimă de la un porc, a murit

David Bennett a murit după ce a fost infestat cu un virus de la inima porcului. Virusul porcin s-a împrăștiat în corpul pacientului și a dus la decesul acestuia. În ianuarie, bărbatul suferise un atac de cord și a avut parte de o operație-experiment la Spitalul Universitar din Maryland.

Citește și: Connie Culp, prima femeie din SUA care și-a făcut transplant de față. Cum arăta înainte ca soțul său să o împuște

Pacientul a fost de acord ca medicii să încerce să îi facă transplant cu inima unui porc după ce organul provenit de la acest animal fusese modificat genetic.

La scrut timp de la operația care a părut să îi salveze viața, David Bennet a decedat, lăsându-i pe medici cu multe întrebări. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc în decurs de câteva zile, iar medicii nu au putut stabili imediat care a fost cauza decesului, fiind nevoie de un control amănunțit.

Bartley Griffith, chirurgul care l-a operat pe bărbat, a declarat că inima porcului era infestată cu un virus numit citomegalovirusul porcin. Acest virus e posibil să fi contribuit la decesul bărbatului în vârstă de 57 ani.

Într-o conferință medicală care a avut loc pe 20 aprilie, medicul lui David Bennett a explicat felul în care funcționa acel virus și cum el și o echipă de medici au încercat să îl trateze, potrivit The Guardian.

“Abia acum începem să înțelegem de ce a murit. E posibil ca acel virus să fi fost cauza principală”, a explicat Bartley Griffith.

Care a fost, de fapt, cauza decesului

Potrivit experților, acest transplant de inimă experimental este considerat un “un test major de xenotransplant”. Transplantul constituie un proces care implică transferul de țesut dintre două specii diferite.

Citește și: Primul transplant al unei inimi de porc la om a fost un succes. Cum a decurs operația

Specialiștii cred că acest experiment a deraiat din cauza unei erori neintenționate, pentru că se presupunea că acei porci care au fost crescuți special pentru transplantul de organe erau considerați sănătoși, fără posibilitatea să dezvolte viruși. Porci fuseseră creați în laborator.

“Dacă decesul a apărut din cauza unei infecții, cu siguranță putem preveni acest lucru pe viitor”, a spus Griffith.

Cea mai mare provocare pentru specialiști în contextul unui transplant de la un porc la om a fost ca sistemul imunitar al omului să fie suficient de pregătit pentru a accepta transplantul. Sistemul imunitar are tendința de a ataca corpul străin până când organismul îl acceptă.

Femeia care susține că trebuie să poarte 3 sutiene la sală din cauza bustului mult prea generos. Ce poveste are... La ce folosesc liniile paralele (striațiile) din congelator, de fapt. Explicația pe care în mod sigur nu o știai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x