Antena Căutare

Belgienii, idee inedită pentru economie! Produc bere din pâinea nevândută din magazine

Belgia produce bere din pâinea care nu se vinde în supermarketuri. Pentru că se mizează pe economia circulară (sau energia albastră), producătorii au venit cu o idee inedită pentru fabricarea berii.

Belgia produce bere din pâinea care nu se vinde în supermarketuri. Pentru că se mizează pe economia circulară (sau energia albastră), producătorii au venit cu o idee inedită pentru fabricarea berii.

Doi prieteni au pus bazele unei afaceri cu un real succes

Astfel, mica fabrică de bere Brussels Beer Project, creată de doi prieteni, a decis să utilizeze pâinea la producerea uneia din tipurile sale de bere, numită Babylone. Numele se referă la babilonieni care, acum câteva mii de ani, produceau "sikaru", o băutură fermentată, un fel de "pâine de băut". Babylone urmează același proces de producție ca majoritatea berilor speciale belgiene, cu o singură diferență: malțul din orz se amestecă cu făina de pâine, scrie Agerpres.

"Pâinea este utilizată ca substitut al orzului, lucru care ne permite o economie de orz de circa 30%", spune Sebastien Morvan, care a lansat Brussels Beer Project alături de prietenul său, Olivier de Brauwere.

În Belgia, pâinea reprezintă 12% din totalul deșeurilor alimentare

"Am spus imediat da, fiindcă filosofia noastră este să luptăm împotriva risipei, mai ales că pâinea reprezintă 12% din totalul deșeurilor alimentare", spune Sebastien Morvan, care a lansat Brussels Beer Project alături de prietenul său, Olivier de Brauwere.

După lansarea ideii, cei doi tineri întreprinzători au fost nevoiți să găsească cea mai bună metodă de a transforma pâinea în făină. "A trebuit să găsim un cuptor bun, temperatura potrivită și mixerul adecvat ca să ajungem la rezultatul scontat", afirmă tinerii berari. Materia primă provine din stocurile nevândute în ajun în trei supermarketuri din capitala belgiană.

Berea Babylone, lansată în luna februarie a acestui an.

23 septembrie: Echinocțiul de toamnă. Află ce se întâmplă în toată lumea astăzi şi ce semnificaţie are acest eveniment... Horsetail, Parcul Yosemite, SUA. Cum ”arde” o cascadă câteva zile pe an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x