Biblia, cea mai importantă scriere pentru credincioşi, ascunde mistere incredibile! Ce controverse s-au creat în jurul Cărții Sfinte

Biblia sau Sfânta Scriptură este cartea cea mai importantă pentru un miliard de credincioși. În jurul ei s-au creat multe controverse, multe generate de limbajul cifrat în care a fost scrisă. Vă prezentăm câteva din misterele cuprinse in Biblie de-a lungul timpului

Biblia sau Sfânta Scriptură este cartea cea mai importantă pentru un miliard de credincioși. În jurul ei s-au creat multe controverse, multe generate de limbajul cifrat în care a fost scrisă.

Vă prezentăm câteva din misterele cuprinse in Biblie de-a lungul timpului:

Sfântul Graal a fost pocalul cu puteri miraculoase utilizat de Iisus la Cina cea de taină. Există multe legende despre dispariția miraculoasă a acestui obiect. Se mai spune şi faptul că Iosif din Arimateea, cel care a îngropat trupul lui Iisus, ar fi intrat în posesia obiectului, după ce Mântuitorului i l-a înmânat.

În Biblie sunt câteva referiri şi despre Chivot, care este un fel de armă. El ar fi fost utilizat în timpul războiului şi mai mult decât atât sunt specialiști care susțin că acesta ar fi ascuns în Obeliscul din Aksum, care cântărește peste 100 de tone.

Chivotul Legii este pentru evrei cel mai sacru obiect de pe Pământ. El a fost creat de Dumnezeu, prin intermediul lui Moise, pe Muntele Sinai. Obiectul este un cufăr masiv, poleit cu aur, cu doi heruvimi din aur dispuși față în față, care adăpostea relicve sacre, printre care două table pe care erau scrise cele zece porunci, un vas cu mana din cer și toiagul lui Moise, cel cu care a despărțit apele Mării Roșii. Chivotul era așezat în Sfânta Sfintelor din Templul lui Solomon, loc în care credincioșii nu aveau acces.

Nașterea lui Iisus este un subiect care a creat, de asemenea, multe polemici. În Evanghelia după Luca se scrie că Iisus s-a născut în timpul domniei lui Irod, atunci când a avut loc un recensământ. Totuși, recensământul a avut loc în anul 7 e.n., atunci când Irod nu mai era rege, iar evenimentul astronomic numit steaua de la Răsărit a avut loc cu câțiva ani înainte de anul zero.

Despre Sodoma și Gomora se spune că au fost distruse de foc și pucioasă venite din cer. Cele două orașe sunt menționate atât în Biblie cât și în Coran, iar Biblia le așează undeva lângă Marea Moartă. Numai că urmele de piatră arsă și de sulf au fost descoperite undeva în deșert, la mare depărtare.

Biblia este cartea care conține cele mai multe cuvinte scrise vreodată. A fost scrisă de mai multe persoane, în perioade diferite

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri