Antena Căutare

Biblioteca din localitatea Sânpetru a fost atestată la nivel mondial

Singura bibliotecă rurală din România, atestată la nivel mondial, se află în localitatea braşoveană Sânpetru! Iniţiativa îi aparţine unei tinere care a vrut ca elevii să aibă acces tot timpul la cărţi. Biblioteca din centrul comunei a fost făcută după un model american.

Cărţi de basme, poveşti şi povestiri, romane din literatura universală sau dicţionare. Asta conţine o mică bibliotecă amenajată chiar în centrul localităţii Sânpetru. Copiii vin cel mai des după şcoală ca să ia o carte, dar, în schimb, trebuie să lase o alta.

Spre deosebire de alte biblioteci, aceasta este deschisă tot timpul.

De altfel, este singura bibliotecă rurală din România, atestată la nivel mondial. Ideea i-a venit unei tinere, care cu ajutorul unei asociaţii, a reuşit să dea viaţă acestui proiect, după un model american de sharing: „ia o carte, lasă o carte".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Proiectul urmărește încurajarea lecturii într-un mod interactiv.

O mamă și cei trei copii s-au pierdut în junglă și au supraviețuit 34 de zile în sălbăticie! Cum au reușit... Doi câini din rasa ciobănesc belgian, care au ajuns la pensie, au fost adoptaţi de jandarmii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x