Antena Căutare

Bucurie în rândul copiilor! S-a deschis "SPITALUL PENTRU JUCĂRII" Îl găsiți în București

Nu doar copii tăi s-au gândit că și păpușile au nevoie de doctor. Îi vezi mereu cum le ascultă "respiraţia" cu stetoscopul sau le iau "temperatura", dar după prea mult timp de ‘’joacă’’, ele chiar au nevoie de ‘’îngrijiri medicale’’ pentru că se strică.

Nu doar copii tăi s-au gândit că și păpușile au nevoie de doctor. Îi vezi mereu cum le ascultă "respiraţia" cu stetoscopul sau le iau "temperatura", dar după prea mult timp de ‘’joacă’’, ele chiar au nevoie de ‘’îngrijiri medicale’’ pentru că se strică.


La acest lucru s-au gândit și cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care a înființat un "Spital de jucării".
Inițiativa a pornit din dorința de a face ceva folositor pentru copiii care nu au posibilitatea să aibă propria jucărie nouă. Aici îl găsiți pe "doctorul de jucării" Valentin Dinu care povestește că "operaţiile" cele mai frecvente pe care le suportă "pacienţii" săi coloraţi sunt "cusut, curăţare şi dezinfectare".


"Eu sunt doctorul de jucării. Ocupaţia mea este să sortez jucăriile pe categorii şi să fac operaţiunile de curăţare şi dezinfectare. Am învăţat să repar jucării încă de mic şi pot să spun că este foarte uşor, dacă îţi place. Este vorba de plăcerea de a sta lângă jucării şi de a le aranja. Nu se repară foarte greu, majoritatea sunt pluşuri care se curăţă foarte uşor prin simpla spălare. Pe cele electronice, care nu se mai pot folosi şi sunt în stare proastă, le trimitem spre operatorii de salubritate pentru reciclare", a declarat, pentru AGERPRES, Valentin Dinu.

Statisticile arată că, în lume, peste 1.000 tone de jucării stricate ajung la gropile de gunoi în loc să fie reciclate. Direcţia socială a PMB are în evidenţe 4.000 de copii, iar jucăriile reparate şi curăţate ajung la aceştia.


Dacă dorești să-ți tratezi jucăriile sau să le donezi, spitalul îl găsești în sediul DGASMB din strada Foişorului nr. 56 - 58, aici "medicii" tratează jucăriile bolnave.

Nu te mai MĂRIȚI NICIODATĂ după ce vezi cea mai SCÂRBOASĂ metodă de cerere în căsătorie... Dacă soția nu a vrut, A FĂCUT-O EL! Uite cum arată tăticul cu BURTICĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x