Antena Căutare

Administratorul NASA a anunțat! Când ar putea fi trimisă o femeie pe Lună, pentru prima dată în istorie

NASA a anunțat când va trimite pentru prima dată o femeie pe Lună, în cadrul unui proiect numit „Artemis”, în reluarea misiunilor cu echipaj spre satelitul natural al Pământului. 

NASA a anunțat când va trimite pentru prima dată o femeie pe Lună, în cadrul unui proiect numit „Artemis”, în reluarea misiunilor cu echipaj spre satelitul natural al Pământului.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat marţi că i-ar plăcea ca fiica sa, în vârstă de 11 ani, să se poată vedea în postura unei astronaute care va pleca pe Lună în 2024, precizând că în anii 1960 tinerii nu aveau acest tip de repere.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni pe contul său de Twitter reluarea zborurilor spre Lună şi misiuni spre Marte.

Bridenstine a evidenţiat „marele vot de încredere” pe care Administraţia Trump a acordat-o NASA prin alocarea unei tranşe suplimentare de 1,6 miliarde de dolari.

Responsabilul NASA a precizat că misiunea din 2024 va fi doar începutul şi că scopul său este o prezenţă susţinută pe Lună şi trimiterea în fiecare an a unui echipaj.

În iulie se vor sărbători 50 de ani de la sosirea primului om pe Luna la bordul misiunii Apollo 11.

În cadrul acestei misiuni, care a plecat de pe Terra la 16 iulie 1969 şi a ajuns după patru zile pe Lună, Buzz Aldrin şi Neil Armstrong, ambii astronauţi americani, au făcut primii paşi pe suprafaţa Lunii.

În 2011, NASA a pus capăt zborurilor navetelor sale spaţiale iar de atunci depinde de Rusia pentru a-şi transporta astronauţii pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

„Fericirea copilului merită orice sacrificiu”. Un tată s-a costumat în femeie, iar motivul a făcut o lume întreagă să pl... Ce se întâmplă cu avioanele înainte să decoleze. Nimeni nu știa asta până acum!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x