Antena Căutare

Caz extrem de rar! Unui bărbat i s-a scos un virme din creier cu care era infectat de 10 ani

Gerardo Moctezuma a avut frecvent dureri de cap, dar medicii nu i-au găsit nicio rezolvare pentru această problemă. A ajuns pe masa de operații și cauza a fost una uluitoare: un vierme locuia în creierul său.

Caz extrem de rar! Unui bărbat i s-a scos un virme din creier cu care era infectat de 10 ani
Medicii cred că viermele a locuit în creierul pacientului timp de 10 ani

Potrivit pacientului, disconfortul a fost atât de puternic încât a ajuns să transpire excesiv și vomite. Înițial s-a crezut că durerile de cap erau provocate de tensiunea ridicată.

După mai multe cercetări, un RMN care a dezvăluit faptul că avea o infecție cerebrală rară cauzată de un parazit. Imaginile arătau că un vierme se instalase în creier.

Epilepsia dobândită este o boală a sistemului nervos, caracterizată prin crize convulsive intermitențe, însoțite de pierderea cunoștinței, de halucinații și de alte tulburări psihice.

Viermele lat este un vierme care în stare adultă ce trăieste în tractul digestiv al vertebratelor. Cisticercii (larvele de tenie) sunt ingerate de către oameni prin intermediul cărnii de porc infestate prelucrată sau nu termic, insă într-un mod necorespunzător.

Citește și: Sendvișuri stricate pentru elevii unui liceu din Bihor. „Le-am spus că așa ceva nu este permis.”

Avea dureri de cap cumplite. Ce i-au spus medicii l-a lăsat fără cuvinte: „De zece ani îți crește în creier. Nu simțeai ... Imagini ale Soarelui la o rezoluţie inedită, observate de telescopul american Daniel K. Inouye...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x