Antena Căutare

Ce animal vezi în imagine? Ai putea paria că este o oaie, dar te înșeli

Pe tot globul pământesc există ființe care ne uimesc cu frumusețea lor sau particularitatea trăsăturilor pe care le posedă.

porcul mangalita care are o blana asemanatoare cu cea a oii Galerie
Porcul Mangalița este o specie rară de origine maghiară și are o podoabă capilară generoasă, formată din păr creț | Shutterstock.com

Din această categorie face parte și animalul din imaginile atașate, care seamănă foarte bine cu o oaie, deși nu este.

Ei bine, de-a lungul timpului, lâna lui nu a fost folosită la fel ca cea a oilor, atât datorită aspectului special al animalului care o poartă, cât și pentru condițiile în care acesta preferă să trăiască.

Sunteți curioși să aflați ce fel de animal este cel din capturi și cum a luat ființă? Povestea este una interesantă și o veți regăsi în rândurile de mai jos.

Citește și: A cheltuit 1 milion de dolari pe 37 de operații la față. Ce s-a întâmplat cu chipul tânărului în copilărie

Ce este, de fapt, animalul din imagine

Accesează GALERIA FOTO pentru mai multe imagini cu porcul Mangalița.

Animalul din imagine este un porc care seamănă foarte bine cu o oaie din rasa Magalița și care poartă chiar același nume.

Porcul Mangalița este o specie rară de origine maghiară și are o podoabă capilară generoasă, formată din păr creț, care se regăsește pe toată suprafața pielii sale. Lâna respectivă variază de la nuanțe precum negru, roșu până la galben.

Citește și: La 23 de ani, o tânără se transformă încet în piatră. Cum e posibilă transformarea și ce o cauzează

În prezent, există puținii porci care poartă această blană neobișnuită, după ce cei din rasa sa au fost pe cale de dispariție până în anii 1990, când au rămas mai puțin de 200 de porci.

Specia de porci Mangalița a apărut în anii 1830, în Imperiul Austro-Ungar, după ce arhiducele Joseph Anton Johann, al șaptelea fiu al împăratului roman Leopold al II-lea, a a primit niște porci Sumadija de la un prinț sârb și i-a încrucișat cu cei din specia Bakony și Szalonta.

Rezultatul au şi fost porcii Mangaliţa care au căpătat o blană creaţă asemănătoare cu cea a oii şi o înclinaţie spre greutate mare.

Citește și: Tara Jayne a cheltuit 100.000 de dolari pe operații să se transforme într-o ”păpușă Barbie de plastic”. Cum arăta înainte

Iniţial aceștia erau predestinat doar pentru Familia Regala a Habsburgilor, dar din cauza gustului exclusiv, a devenit tât de popular încât, până la sfârşitul secolului al 19-lea a fost rasa principală în Europa.

Accesează GALERIA FOTO pentru mai multe imagini cu porcul Mangalița.

A cheltuit 1 milion de dolari pe 37 de operații la față. Ce s-a întâmplat cu chipul tânărului în copilărie... Fiara marină, de 17 metri, adusă la mal de poluarea cu gudron. Puțini și-au dat seama ce este...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x