Antena Căutare

Ce au făcut refugiații din Ucraina, după ce românii au strâns donații uriașe de mâncare, haine și alte produse

În ultima perioadă, tot mai mulți ucraineni ajung în România, fugind astfel din calea războiului. Totuși, refugiații au uimit din plin atunci când au făcut un lucru complet neașteptat.

imagine cu donatii pentru refugiati Galerie
Refugiații din Ucraina au fost ajutați de românii generoși | sursa foto: Shutterstock

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina i-a făcut pe mulți dintre ucraineni, în special femei și coopii, să fugă și să caute adăpost. Unii au plecat spre Ungaria, Polonia sau Republica Moldova, în timpc e alții au ales să treacă granițele României. Unii au venit doar în tranzit, alții au ales să rămână aici până găsesc transport, cazare, un loc de muncă sau până la rezolvarea conflictului din Ucraina.

Oameni din toată România s-au mobilizat și au făcut donații uriașe ca să- ajute pe cei care au fugit din calea războiului, oferind haine, mâncare, produse de igienă, cazare, transport și multe altele. Totuși, ceea ce au făcut refugiații ucraineni i-a uimit pe mulți.

Ce au făcut refugiații din Ucraina, după ce românii au strâns donații uriașe de mâncare și alte produse

În aproape toate vămile din țară sunt corturi pline de pături, haine, alimente și alte produse donate de români pentru refugiații din Ucraina. Pe Facebook există chiar și grupuri numeroase unde oameni din toată țara sau români de peste hotare încearcă să se organizeze și să pună umărul la treabă pentru a sări în ajutorul ucrainenilor fugiți din calea războiului.

Citește și: Fenomen periculos apărut în România, după venirea refugiaților din Ucraina. Tot mai mulți români au semnalat problema

Unii dintre refugiați sunt cazați în centre speciale, alții stau la voluntari, în gazdă sau chiar în chirie (cei care își permit).

Gnerozitatea românilor a depășit granițele și a devenit chiar și subiect de primă pagină în numeroase țări, căci s-a lăudat modul în care românii au donat și au ajutat pe semenii lor.

Totuși, pe grupurile dedicate ajutorării refugiaților pot fi uneori citite și mesaje venite direct de la ucraineni, care cer ajutor concret fie pentru cazare, fie pentru un loc de muncă, fie pentru informații sau altele.

Deși există donații din plin, refugiații se mulțumesc să ceară strict ce au nevoie pe moment și nu se lăcomesc. Au fost, de exemplu, mame care au cerut un cărucior de bebeluși ca să poată continua călătoria mai ușor sau un sistem de purtare a copiilor mici. Au fost oameni care au avut nevoie de un plin de benzină sau de informații legate de schimbul banilor în România. Au fost și cazuri când, dacă nu au avut nevoie de bani sau de cazare gratis, aceștia au refuzat politicos, spunând că preferă să lase pentru acei refugiați care vor avea mai multă nevoie. Unii, deși puteau să stea în mod gratuit mai multe zile în țară, au ales fie să plătească chirie, fie să plece spre destinația dorită, fără să profite prea mult de generozitatea românilor.

O fetiță s-a născut având inima la exterior și medicii au fost uluiți de cazul ei. Ce au descoperit... Ea e cea mai frumoasă femeie mecanic din lume! Bărbații stau și o admiră când le repară mașinile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x