Antena Căutare

Ce este silica gel și la ce se folosește, de fapt. Nu vei mai arunca niciodată punguțele albe

Pungile cu silica gel (numite și gel de silica) nu trebuie aruncate, căci se pot dovedi extrem de utile. Descoperă ce sunt și la ce folosesc acestea, de fapt.

pungute cu silica gel Galerie
Descoperă de ce nu trebuie să arunci aceste mici punguțe cu silica gel, de fapt | sursa foto: Profimedia

Cu siguranță atunci când ai cumpărat o pereche de pantofi ai găsit în cutie și cel puțin o pungă albă pe care scrie silica gel. De cele mai multe ori, săculeții sunt aruncați, fiindcă puțini sunt cei care știu ce este gelul de silica și la ce folosește acesta.

Ce este silica gel și la ce se folosește, de fapt

Numeroase produse cumpărate vin adesea în ambalaj și cu o pungă mica de silica gel. Aceste punguțe sunt, cel mai adesea, aruncate la gunoi, fiindcă nu le găsim o întrebuințare pe moment. Totuși, acest obicei nu este unul tocmai bun. Descoperă în rândurile de mai jos ce este silica gel și la ce se folosește, de fapt.

Citește și: De ce trebuie să nu mai încarci telefonul în mașină. Greșeala imensă pe care o fac mulți

Silica gel sau gelul de silica este un material granular cu porozitate mare obținut prin deshidratare în condiții speciale a gelului de dioxid de siliciu. Silica gelul este un silicat amorf, un material dur și translucid, format din granule cu diametrul cuprins între 1 și 3 mm, în care există un număr foarte mare de pori microscopici. În principal, acesta este folosit pentru proprietățile sale absorbante, căci gelul de silica poate absorbi ăână la 35% din greutatea lui în apă. Cu cât umiditatea relativă este mai mare, cu atât punguța de silica gel va absorbi mai multă apă.

Tocmai de aceea, multe dintre produsele pe care le cumpărăm vin la pachet și cu o punguță de silica gel, menită să țină departe umezeala ce ar putea dăuna produsului cumpărat de noi.

Citește și: De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba

Data viitoare când mai găsești astfel de punguțe în cutii sau ambalaje, nu le arunca. Acestea te pot ajuta să depozitezi în siguranță actele, certificatele de naștere sau de căsătorie și numeroase alte documenta cu ajutorul unor punguțe de silica gel. Umezeala o să fie absorbită și hârtiile vor rămâne intacte, fără să fie afectate de timp sau de mediu.

Dacă ți-ai scăpat telefonul mobil în apă, atunci pune dispozitivul într-un vas cu silica gel și așteaptă ca excesul de apă să fie absorbit, arată cei de la popsci.com.

De asemenea, mai există un motiv pentru care nu trebuie să arunci pungile de silica gel la gunoi. Acestea pot fi folosite pentru a proteja de rugină obiectele metalice, lamele, cuțitele și multe altele.

În plus, atunci când mergi la în vacanță, niște silica gel e numai bun să mai îndepărteze din umezeala din bagajul tău, apărută din cauza unor costume de baie sau a unor prosoape umede.

Motivul dezgustător pentru care ar trebui să speli imediat hainele după ce le-ai cumpărat. Ce a dezvăluit o angajată... O femeie și-a cumpărat șase ouă de la supermarket, dar în scurt timp a făcut o descoperire uriașă. Peste ce a dat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x