Antena Căutare

Ce înseamnă "contuzie pulmonară", afecțiunea în urma căreia Petrică Mîțu Stoian a murit

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă seara, după ce a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Terapia cu oxigen i-ar fi fost fatală, iar autopsia a arătat că plămânii artistului sângerau.

colaj de fotografii cu petrica mitu stoian inainte de a muri Galerie
Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, după ce a fost transferat la Spitalul Judetean Reşiţa de la Clinica Nera. | Antena 1

Interpretul de muzică populată din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat, în jurul orei 20.00 la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. El a fost dus de urgenţă, după ce starea sa s-a înrăutăţit, el fiind internat iniţial la Clinica Nera pentru recuperare post-COVID.

Acesta a fost internat la Secţia ATI unde a fost intubat, iar după câteva ore a decedat.

Petrică Mîțu Stoian ar fi suferit sângerări la nivelul plămânilor în urma unei contuzii pulmonare

Necropsia a arătat că artistul a suferit sângerări la nivelul plămânilor în urma unei contuzii pulmonare. Avea plămânii afectaţi în proporţie de 70%, potrivit surselor Observator.

"Ce înseamnă contuzie pulmonară? Între alveola, cea mai mică unitate a plămânului, şi vasul de sânge se produce o ruptură. Lângă, apare un lichid. Dacă are 70%afectare pe contuzie, din păcate, este un caz pierdut", a declarat Cosmin Librimir, directoril medical SJU Reşiţa.

Acesta a mai spus "plămânul este aşa: primeşte aer, primeşte sânge şi face schimb. Dacă una din astea trei este afectată, deja s-a dat totul peste cap. În barotraumă, avem tulburare pe vasul de sânge, avem tulburare pe alveolă".

Ce simptome avea Petrică Mîţu Stoian atunci când a ajuns la spitalul din Oravița: ”A intrat la camera de gardă la ora 5.50 dimineața, cu o stare generală relativ bună, vorbea și mergea singur. Acuza dureri toracice era febril, avea o saturație în oxigen de 90 la sută, asta fără oxigen”, a declarat Valentin Epure, purtător de cuvânt al Spitalului Orășenesc Oravița, pentru Acces Direct.

Citește și: Surorile lui Petrică Mîțu Stoian, dezvăluiri după moarta frulgerătoare a artistului. S-a deschis dosar penal în cazul decesului

Poliţiştii şi procurorii au dispus să se facă necropsia artistului Petrică Mîțu Stoian

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului artistului.

Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nici o astfel de şedinţă.

Citește și: Reacția clinicii Nera, după decesul lui Petrică Mîțu Stoian. Care a fost momentul în care s-a agravat starea artistului

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, într-un comunicat de presă, de luni, potrivit news.ro.

Vestea morții artistului Petrică Mîțu Stoian a venit fulgerător. Îndrăgitul cântăreț s-a stins din viață din cauza complicațiilor post-COVID, iar în urma sa curg de două zile râuri de lacrimi din ochii celor care l-au cunoscut și l-au iubit.

Se pare că moartea lui Petrică Mîțu Stoian a fost provocată de complicațiile aferente bolii COVID-19. Cântărețul avea Bronho-penumonie și era și sub tratament anti-coagulant.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusicitat, dar organismul său nu a mai rezistat”, a declarat Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa la postul citat.

Sarah Beaudet îi pârăște soțiilor pe bărbații însurați pe care îi găsește pe aplicațiile de dating. „Unii spun că sunt i... Două femei au născut una alteia copilul în urma unei încurcături legate de fertilizarea in vitro. Ce s-a întâmplat cu be...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x