Ce le făcea Maria Tereza bărbaților cu care făcea amor! "Trăgea de o manetă şi....."

 
+2 click pentru
galerie

Castelul Martinuzzi este una dintre cele mai celebre ruine din Transilvania, iar trecutul lui se întrepătrunde cu istoria conducătorilor imperiului austriac, şi chiar cu personalitatea împărătesei Maria Tereza.

A căpătat o rezonanţă sumbră pentru că aici au fost asasinați atât guvernatorul Martinuzzi din ordinul generalului Castaldo în 1551, cât și domnitorul Moldovei, Aron Tiranul. Între cele două evenimente, castelul a stat închis.

Însă, cele mai înfricoşătoare legende ţesute în jurul castelului Martinuzzi o au în prim-plan pe împărăteasa Maria Tereza şi sunt localizate la jumătatea secolului XVIII-lea. Legendele care circulă în zonă îi atribuie împărătesei mai multe crime, victime căzând, se pare, tocmai bărbaţii cu care Maria Tereza făcea amor.

“Maria Tereza intra cu bărbaţii pe poartă castelului, că atunci era canal de apă în jur, şi, după ce petrecea cu ei, dacă îi plăcea, îi ducea într-o camera de la etaj şi îi poftea să între acolo. După ce bărbatul îi trecea pragul, împarateasa trăgea de o manetă şi se desfăceau podelele, iar omul cădea în nişte săbii ce erau aşezate cu vârful în sus”, spune legenda.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe