Antena Căutare

Ce poti face cu un cuptor cu microunde? Iti speli sosetele, desigur!

Cuptorul cu microunde poate fi folosit pentru mult mai multe lucruri in afara de incalzirea alimentelor. Poti refolosi mascara uscata, poti scoate guma de mestecat de pe haine, poti dezlipi timbre vechi, poti usca ierburi si condimente si, desigur, iti poti spala sosetele!

Cuptorul cu microunde a aparut pe piata acum mai mult de sase decenii. A fost inventat de inginerul american Percy Spencer, chiar dupa al Doilea Razboi Mondial.

Putini stiu insa ca poti folosi cuptorul cu microunde pentru numeroase lucruri, in afara de incalzirea cinei.

Spala-ti sosetele

S-a stricat masina de spalat? Nicio problema, iti poti spala sosetele la microunde. Pune-le intr-un castron mare cu apa si sapun si porneste aparatul pentru 10 minute, la putere mare.

Refoloseste mascara uscata

Rimelul tau nu mai da randament in ultima vreme? Pune tubul de mascara (fara capac) in cuptorul cu microunde, alaturi de o cana cu apa. Porneste aparatul timp de 30-40 de secunde, la putere mare.

Scoate guma de mestecat de pe haine

Incalzeste putin otet in microunde si inmoaie o carpa curata in acesta. Freaca putin zona afectata, iar guma ar trebui sa se dezlipeasca fara probleme.

Dezlipeste timbrele vechi

Colectionezi timbre vechi? Pentru a evita chinul de a incerca sa dezlipesti timbrele cu abur, stropeste-le cu putina apa si baga plicul la microunde pentru 20 de secunde.

Usuca ierburi si condimente

Spala ierburile proaspete si lasa-le putin pe un prosop de bucatarie. Incalzeste-le apoi in cuptorul cu microunde, in reprize de 30 de secunde la putere mare, pana cand s-au uscat. Dupa ceva timp, depoziteaza-le in recipiente inchise ermetic. Procedeul este potrivit mai ales pentru condimente precum oregano si cimbru.

ATENTIE! Siguranta inainte de toate!

NICIODATA nu puneti obiecte de metal in cuptorul cu microunde si asigurati-va ca recipientele sunt compatibile.

Nu lasati copiii sa foloseasca un cuptor cu microunde nesupravegheati. Aveti grija atunci cand scoateti recipiente fierbinti din cuptor.

sursa foto: wanderingearl.com

Cea mai batrana pisica din Marea Britanie: Margaret are 116 ani... omenesti... VIDEO! Salvare spectaculoasa in Colorado: un pompier a tras un cerb dintr-un lac, cu lasoul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x