Antena Căutare

Ce s-a întâmplat cu baiețelul care a fugit singur din Ucraina până în Slovacia. Avea doar un rucsac și un telefon scris pe mână

Hasan Pisecka, băiețelul de 11 ani care s-a refugiat din Ucraina atunci când a început războiul, a reușit să se întâlnească cu mama lui în Slovacia.

baietel cu steagul ucrainei pe obraz plangand
Hasan Pisecka, băiețelul de 11 ani care s-a refugiat din Ucraina atunci când a început războiul, a reușit să se întâlnească cu mama lui în Slovacia. | Shutterstock

Hasan Pisecka a călătorit din Ucraina până în Slovacia singur, având doar un rucsac în spate, pașaportul și numărul de telefon al mamei sale scris pe mână. Mama lui a povestit că nu s-a temut pentru fiul ei pentru că a știut că bunătatea oamenilor îl va salva pe Hasan.

Micuțul în vârstă de 11 ani a fost suficient de curajos și nu și-a pierdut speranța, știind că va reuși să ajungă până la urmă la mama și frații săi, în Bratislava, potrivit Daily Mail.

Băiețelul de 11 ani din Ucraina s-a reunit cu familia lui

Julia Pisecka, mama lui Hasan, a povestit că și-a pus toată încrederea în bunătatea străinilor pe care fiul ei i-a întâlnit în drumul său spre Slovacia. Într-un interviu special pentru GMG, citat de Daily Mail, mama lui Hasan a povestit totul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Povestea emoționată a unui băiețel de 8 ani, îngrijorat pentru viața tatălui blocat în Kiev: „Mami, trebuie să merg la război?"

Chiar dacă a fost o decizie extrem de grea pentru ea, Julia a povestit că l-a lăsat pe fiul ei de 11 ani să călătorească singur, în vreme de război, pentru că și-a pus baza în bunătatea străinilor care aveau să îl ajute pe fiul ei atunci când o să îl vadă singur.

La începutul lunii martie, Hasan a plecat din Ucraina cu o pungă de plastic, pașaportul și numărul de telefon al mamei sale scris pe mână. Toți cei care l-au întâlnit pe micuț la granite au rămas uimiți și profund emoționați de povestea lui. Tocmai de aceea, mulți oameni i-au oferit ajutorul, în încercarea de a-l salva din calea războiului și de a-l ajuta să se reunească cu familia lui.

Julia Pisecka, mama băiețelului care este văduvă, a rămas în orașul lor natal, Zporizhzhia, acolo unde rușii au atacat centrala nucleară la începutul lunii martie. Femeia a rămas acasă pentru că trebuia să aibă grijă de mama ei care era imobilizată la pat.

Chiar dacă îi era teamă pentru fiul ei, Julia a decis să își trimită fiul de unul singur. Femeia a spus că și-a pus baza în bunătatea oamenilor cu care avea să se întâlnească fiul său. Ea l-a ajutat pe fiul ei Hasan să urce într-un tren și să plece din Ucraina cât mai repede.

Ce spune familia lui Hasan despre acomodarea lor în Slovacia

Julia a recurs la acest gest pentru că se temea pentru viața lui Hasan după invazia rusă. Sora mai mare a lui Hasan a tradus pentru mama lor, Julia, spunând că femeia s-a temut foarte tare pentru viața fiilor ei. Hasan este cel mai tânăr membru al familiei și nu a fost niciodată lăsat să plece singur pe nicăieri, până la începerea războiului ruso-ucrainean.

Citește și: Oligarhii ruși s-au întors împotriva lui Vladimir Putin. Mișcarea făcută de Roman Abramovici a fost anunțată de Volodimir Zelenski

Ceilalți frați ai lui Hasan erau în Slovacia, iar scopul micuțului, de când și-a părăsit țara, era să ajungă la frații lui. Situația nu a fost deloc una ușoară de vreme ce frații lui Hasan așteptau zilnic o veste de la el.

Sora lui Hasan le-a povestit jurnaliștilor că ea știa că micuțul era pe drum și nu și-a făcut griji în legătură cu el.

“Când m-a sunat poliția și mi-a zis că Hasan mai are puțin și ajunge, ne-am relaxat cu toții”, a spus aceasta zâmbind.

Mohamed, fratele lui Hasan, a povestit că o convorbire cu fratele lui mai mic nu a decurs așa cum se aștepta și că micuțul l-a speriat la un moment dat când i-a zis că e posibil să nu mai ajungă. Cu toate acestea, povestea s-a terminat cu bine, iar Hasan s-a reunit cu frații săi și apoi cu mama lor.

Familia lui Hasan le-a mulțumit tuturor voluntarilor care l-au ajutat pe micuțul ucrainean. După ce s-au refugiat în Slovacia, copiii din familia Pisecka trebuie să învețe acumo nouă limbă și să se acomodeze cu un alt stil de viață departe de casă.

Test de personalitate uluitor. Privește această iluzie optică și spune ce vezi prima dată. Vei descoperi ceva inedit des... Iluzia optică ce a făcut înconjurul internetului. Care este explicația pozei în care câinele pare că este în asfalt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x